Varžėsi Birštono savivaldybės ir Prienų rajono mokyklų mokiniai

Gegužės 12 dieną Birštono gimnazijos stadione vyko tradicinės Birštono ir Prienų mokyklų mokinių lengvosios atletikos varžybos, skirtos Stakliškių kūno kultūros mokytojui Pranui Kundrotui atminti ir taurei laimėti. Kartu vyko ir keturkovės varžybos, skirtos buvusiam Prienų sporto mokyklos direktoriui Juozui Lodai atminti ir taurei laimėti.

 

Lengvosios atletikos keturkovės varžybose Juozo Lodos taurei laimėti dalyvavo 2001 m. gimę mokiniai. Pagal varžybų nuostatus komandoje turėjo būti 6 mergaitės ir mokytojas bei 6 berniukai ir mokytojas.

Iš septynių dalyvaujančių mokyklų mergaičių grupėje daugiausia taškų surinko „Ąžuolo“ progimnazija (903), antroje vietoje su 838 taškais liko Jiezno gimnazija, o Pakuonio pagrindinei mokyklai, surinkusiai 789 taškus, teko trečioji vieta. Birštono gimnazijos mokinės, surinkusios 778 taškus užėmė ketvirtą vietą. Mergaičių laukė šios rungtys: 60 m bėgimas, šuolis į tolį, kamuoliuko (150 g) metimas, 500 m bėgimas; berniukų – 60 m bėgimas, šuolis į tolį, kamuoliuko (150 g) metimas, 800 m bėgimas.

Tarp berniukų pirmąją vietą laimėjo „Revuonos“ pagrindinės mokyklos komanda su 938 taškais, antrąją vietą užėmė aikštės šeimininkai birštoniečiai, į savo sąskaitą įsidėję 810 taškų, o trečioje vietoje liko „Ąžuolo“ progimnazijos komanda, surinkusi 794 taškus.

Bendroje įskaitoje pirmoji vieta atiteko „Ąžuolo“ progimnazijai (1697 taškai), antroji – Birštono gimnazijai (1588 taškai) ir trečioji prizinė vieta atiteko sportininkams iš „Revuonos“ pagrindinės mokyklos (1586 taškai). Nugalėtojai laimėjo J. Lodos taurę.

Lengvosios atletikos atskirų rungčių varžybose Prano Kundroto taurei laimėti dalyvavo Birštono, Jiezno, Stakliškių ir „Žiburio“ gimnazijų sportininkai. Komandų sudėtyje buvo 6 mergaitės ir 1 mokytojas; 6 berniukai ir 1 mokytojas.
Merginos rungėsi 100 m, 400 m, 1000 m bėgime, šuolyje į tolį, šuolyje į aukštį, rutulio (3 kg) stūmime, estafetės bėgime 4×100 m.

Pirmąją vietą laimėjo „Žiburio“ gimnazijos merginų komanda, surinkusi 144 taškus, antroje vietoje liko Jiezno gimnazijos sportininkės (130 taškų), trečioje vietoje – Stakliškių gimnazijos merginos (126 taškai) ir ketvirtoje vietoje – Birštono gimnazijos merginų komanda (88 taškai).
Rungtys vaikinams: 100 m, 400 m, 1000 m bėgimas, šuolis į tolį, šuolis į aukštį, rutulio (5 kg) stūmimas, estafetinis bėgimas 4 x 100 m.

Šių rungčių nugalėtojais tapo „Žiburio“ gimnazistai (144 taškai), antrieji – Jiezno gimnazijos sportininkai, trečiąją vietą užėmė Stakliškių gimnazijos komanda (109 taškai), ketvirtoje vietoje liko Birštono gimnazijos vaikinai (102 taškai).

Bendroje įskaitoje nugalėtojais ir P. Kundroto taurės laimėtojais tapo „Žiburio“ gimnazijos sportininkai, surinkę 288 taškus. Antrąją vietą laimėjo Jiezno gimnazija (262 taškai), trečią – Stakliškių gimnazija (235 taškai), ketvirtą – Birštono gimnazija.

IMG_7884-1

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close