Balbieriškyje prisiminta žydų bendruomenė

Gegužės 12 d. Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centre atidaryta paroda „Žydų pėdsakai Balbieriškio istorijoje“. Parodoje eksponuojami prieš keletą dešimtmečių įamžinti žydų bendruomenės Balbieriškyje fotokadrai. Nespalvotas nuotraukas paįvairina ir nuotraukos iš dabartinių renginių, kuriuose prisimenama prieš Antrąjį pasaulinį karą Balbieriškyje gyvenusi bendruomenė bei paminimas holokaustas. Istorinėje diskusijoje bei parodos atidaryme dalyvavo istorikas Rymantas Sidaravičius, Tarptautinės komisijos švietimo programų koordinatorė, vykdomojo direktoriaus pavaduotoja Ingrida Vilkienė bei svečiai iš Izraelio – verslininkai Abel ir Glenda Levitt.

DSCF5534

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close