Iškilmingos piligrimų palydos Sūkuriuose

Šiųmetinės septynioliktosios piligrimų kelionės su Kryžiumi šv. Jokūbo keliu maršrutas: Lietuva – Lenkija – Vokietija – Prancūzija – Ispanija. Prasidėjo ji gegužės 5-ąją iš Žagarės per Kryžių kalną. Baigsis Santjago de Kompostela mieste spalio 16-ąją. Per 165 dienas piligrimai pėsčiomis įveiks apie 4650 kilometrų. Tai žygis ir malda už taiką ir ramybę pasaulyje.

Balbieriškio seniūnijos „Vidupio“ bendruomenės pirmininko Alfonso Vitkausko iniciatyva iškilmingos piligrimų sutiktuvės bei palydos vyko Balbieriškio – Krokialaukio kelio atkarpoje. Kiekvieno kaimo: Navasiolkos, Mackių, Sūkurių, Žiūronių, Vaivos gyventojai piligrimus maloniai sutinka, perima Kryžių ir neša jį per savo kaimą, prašydami jam Dievo palaimos. Moterys pasipuošusios tautiniais drabužiais. Krašto lygumomis vilnija viltingai skambanti giesmė.

Piligrimai, tarp kurių ir grupė alytiškių, iškilmingai sutinkami Sūkurių kaime, „Vidupio“ bendruomenės centre, prie Šiluvos Marijai skirto paminklo. Skamba simniškio dainininko bei muzikanto Petro Stankevičiaus atliekama giesmė „Šiluvos Marijai“. „Nepalik, nepalik Lietuvos…“ – aidi širdį veriantys žodžiai. Ją lydi Maironio „Lietuva brangi…“ Piligrimų lūpose ir širdyse Rožinio malda. Kyla Lietuvos, ES ir bendruomenės vėliavos, skamba Laisvės varpas, iš piligrimų rankų į padangę plasnoja gyvi balti balandžiai… Iškilmes kruopščiai fiksuoja budri Zenono Šilinsko filmavimo kameros akis.

Sveikinimo žodžius taria ponas Alfonsas. O jam už šiltas, iškilmingas sutiktuves bei palydėtuves pagarbiu apkabinimu ir maldavimu dėkoja piligrimai: „O dangau, atsiųsk Lietuvai daugiau tokių žmonių, nesavanaudiškai mylinčių Dievą ir Tėvynę…“

Piligrimai pajuda Krokialaukio link, sušildyti meilės bei pagarbos liepsnelės. O sūkuriškių atminty pasilieka įsimintinas krašto istorijos fragmentas.

 

Bronislava Tamulynienė

013

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close