Beveik 5000 kilometrų planuojantys nukeliauti piligrimai paliko Prienų rajoną (GALERIJA)

Camino de Santjago – tai piligrimų kelias, kuris šiemet driekiasi ir per Prienus. Šis kelias veda į Santjago de Kompostelą – miestą Ispanijoje, kur didingoje katedroje ilsisi šv. Jokūbo palaikai. Būtent šis kelias ir vadinamas pirmojo apaštalo kankinio vardu.

Šv. Jokūbo keliu keliaujantys piligrimai kelionę pradėjo gegužės 5 d. Žagarėje, o gegužės 18 d. jau įžengė į Lenkiją. Piligrimų tikslas – Ispanijos miestelis Fisterra, kurį jie planuoja pasiekti spalio 16 dieną. Piligrimai kelyje planuoja praleisti 165 dienas ir nueiti apie 4650 kilometrų. Gegužės 14 d. piligrimai pasiekė Prienų rajoną, o jau gegužės 15 d., aplankę Išlaužą, Prienus bei Balbieriškį, įžengė į Alytaus rajono teritoriją. Prienų rajono tikintieji svetingai pasitiko dar ilgą kelią turinčius nukeliauti keliauninkus, tačiau tarp kaimiškų vietovių ir mieste gyvenančių tikinčiųjų – skirtumas nemažas. Paliesti piligrimų nešamą kryžių, kuris su piligrimais jau yra nukeliavęs 25 000 kilometrų, bei trumpam prisijungti prie eisenos Prienų mieste norinčiųjų atsirado net kelis kartus mažiau nei Išlauže ir Balbieriškyje. Prienuose prie piligrimų prisijungė Prienų parapijos vikaras kun. Arnas Budrius, Balbieriškyje tikinčiuosius lydėjo Balbieriškio parapijos klebonas kun. Remigijus Veprauskas.

Piligrimų teigimu, keliaudami šv. Jokūbo keliu jie kelia iššūkį savo vidiniam pasauliui bei tikėjimui. Ne vienas didžiuojasi, kad įveikęs sunkų kelią grįžo dvasingesnis, tyresnis bei įgavęs naujos patirties ir išminties.

piligrimai

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close