Lankėsi savanoris iš Austrijos

Gegužės 14 d., tolerancijos centro vadovo V. R. Sidaravičiaus ir anglų kalbos mokytojos Jurgitos Barkauskienės pakviestas, į Balbieriškio pagrindinę mokyklą atvyko savanoris iš Austrijos Markus Pollak. Jį delegavo valstybinis Vilniaus Gaono žydų muziejus. Per pirmą seminaro dalį devyniolikmetis savanoris mokiniams profesionaliai pristatė holokausto Lietuvoje istoriją, priežastis kodėl prieškaryje nebuvo mėgiami žydai, vaizdžiai perteikė žydų žudymo mastus, laikotarpius, žmonių išgyvenimus.

Antrąją seminaro dalį savanoris su mokiniais nagrinėjo žydų gyvenimo ir veiklos stereotipus. Su mokytojos Jurgitos pagalba mokiniai bendravo anglų kalba, dirbo grupėse, Markus parengtų karikatūrų pagalba, pristatė pasaulio žmonių mąstymo atspindžius apie žydus.

Už nuoširdų bendravimą ir kūrybingą darbą su mokiniais, mokyklos bendruomenė dėkinga savanoriui Markus Pollak.

Balbieriškio pagrindinės mokyklos tolerancijos centro vadovas:
V.R. Sidaravičius

 IMGP3865

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close