Atnaujintas bendradarbiavimas su Latvijos Talsi savivaldybe

Gegužės 12–13 d. Prienų rajono savivaldybėje lankėsi Latvijos Talsi savivaldybės švietimo skyriaus darbuotojai ir mokyklų vadovai. Svečiai domėjosi formaliojo ir neformaliojo švietimo mūsų savivaldybėje organizavimu, finansavimo galimybėmis.

 

Savivaldybėje surengtame svečių delegacijos priėmime Talsi švietimo darbuotojai kartu su meru Alvydu Vaicekausku ir Švietimo skyriaus vedėju Rimvydu Zailsku aptarė tolesnio bendradarbiavimo galimybes. Svečių žodžiais tariant, įvertinus panašų mūsų šalių, Talsi ir Prienų savivaldybių kontekstą, netolimą atstumą tarp jų, tikslinga kartu planuoti ir įgyvendinti įvairias idėjas švietimo srityje, organizuoti mokinių ir mokytojų mainus.

 

Svečiai aplankė Veiverių Antano Kučingio meno mokyklą, kurioje buvo maloniai nustebinti šios mokyklos fortepijoninio trio „Veiverių triolė“ atliekamų kūrinių. Mokyklos direktorius Mindaugas Labanauskas papasakojo apie vykdomas neformaliojo švietimo programas, pasidžiaugė Prienų rajono savivaldybės palaikymu ir steigėjo pastangomis išlaikyti tinkamą meno mokyklų tinklą Prienų rajone.

 

Prienų „Žiburio“ gimnazijoje svečiai domėjosi ugdymo(si) aplinkos sąlygomis, neformaliojo švietimo pasiekimais. Svečiai ne tik klausėsi gimnazijos choro atliekamų dainų, bet ir patys išdrįso sudainuoti lietuvišką sutartinę, vadovaujami muzikos mokytojos Romos Ruočkienės.

 

Išlaužo pagrindinėje mokykloje latviai turėjo galimybę susipažinti su Dienos centro veikla, išgirsti apie stiprius mokyklos ir vietos bendruomenės ryšius bei jų plėtojimą.

 

Konkrečios bendradarbiavimo veiklos buvo aptartos svečiams lankantis Prienų rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centre, o taip pat – susitikime su Prienų rajono mokyklų vadovais. Nuoširdi abiejų šalių švietimo darbuotojų diskusija apie kylančias problemas ir jų sprendimo galimybes dar kartą patvirtino bendradarbiavimo naudą. Bendros veiklos kryptingumą padės užtikrinti savivaldybės vadovų apsisprendimas š. m. rugpjūčio mėn. pratęsti dar 2010 metais pasirašytą Prienų rajono ir Talsi savivaldybių bendradarbiavimo sutartį.

 

Renata Pavlavičienė

Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė

DSC_0841

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close