Šiaurės šalių savaitė Ašmintoje

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė – tai šviesos ir knygos šventė, kurios metu prisimename ir domimės senųjų pasakojimų tradicijomis, susipažįstame su šiaurės šalių literatūra.

Šiais metais šiaurės šalių savaitės tema buvo „Įvairialypė Šiaurė“. Į Šviesos ir žodžio šventę Ašmintos pradinio ugdymo skyriaus mokinius ir mokytojas pakvietė laisvalaikio salės vadovė Rima Vilkienė. Degant žibintams ir plevenant žvakių liepsnelėms buvo skaitoma ir aptariama suomių rašytojo EGNER THORBJORN „Peliukas – Lipiukas Klasas“. Dalindamiesi mintimis vaikai pastebėjo, kad žvėrelių gyvenimas yra labai panašus į žmonių, džiaugėsi ištraukos veikėjų sumanumu ir pagalba vienas kitam. Buvo surengta piešinių  paroda „Mylimiausias pasakojimo veikėjas“ ir gražiausių bei spalvingiausių piešinių autoriai apdovanoti Šiaurės šalių plakatais ir atvirukais.

Su dideliu susidomėjimu vaikai skanavo Šiaurės šalių gyventojų patiekalus, stebėjo kaip ir iš ko jie pagaminti. Šias paslaptis jiems atskleidė bibliotekininkė Rasa Šiugždinienė ir laisvalaikio salės vadovė Rima Vilkienė. Džiugu, kad mokiniai noriai dalyvavo renginyje, domėjosi įvairiais dalykais, stengėsi įžvelgti gėrį, grožį, meilę, nuoširdumą pasakojimo veikėjų elgesyje.

Šventė baigėsi smagiais žaidimais.

 

 

Ašmintos laisvalaikio salės vadovė

Rima Vilkienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close