Prienuose elegancija susipynė su greitu tempu

Praėjusį šeštadienį Prienų Vytauto gatvę užtvindė autobusai iš įvairių šalies kampelių, o Prienų kultūros ir laisvalaikio centre kaip viesulas įsisuko margaspalvės jaunimo grupelės, judančios vienu ritmu ir viena nuotaika.

Čia jau penktąjį kartą vyko Prienų kultūros ir laisvalaikio centro organizuojamas respublikinis šiuolaikinio šokio festivalis-konkursas „Judančios spalvos“.

Į šokio „fiestą“ dalyviai atskubėjo iš Klaipėdos, Vilniaus, Jurbarko, Marijampolės, Kauno, Vilkaviškio, Jonavos, Panevėžio, Anykščių, Druskininkų, Birštono bei Prienų. Keturiose amžiaus kategorijose: iki 7 m., 8–11 m., 12–15 m. bei 16 m. ir vyresnių savo parengtus šokius konkurso komisijai pristatė per 40 kolektyvų.

Visus šokius ir kolektyvus vertino didelės šokėjų pagarbos nusipelniusi vertinimo komisija: pasaulio hiphop’o čempionas, tarptautinės kategorijos teisėjas Andrius Raudonaitis, choreografė Loreta Margarita Černeckienė, choreografė, hiphop’o čempionė Beatričė Viliušytė, pasaulio hiphop’o čempionas, „streetstyle“ treneris Olegas Staniulionis bei choreografas, sportinių šokių treneris, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktorius, respublikinės kategorijos teisėjas Džordanas Aksenavičius.

Iš viso šokėjai varžėsi keturiose šiuolaikinio šokio kategorijose: pop šokio, šou šokio, šiuolaikinio šokio ir gatvės šokio. Konkurso metu buvo sušokta bei teisėjų įvertinta daugiau nei 50 įvairių stilių kompozicijų, teko rinkti kiekvienos šokio bei amžiaus kategorijos nugalėtojus.

Po komisijos vertinimo paaiškėjo, kad Prienų kultūros ir laisvalaikio centro šokių studijos „SOLO“ šokėjams gatvės šokių 3-čios amžiaus grupės kategorijoje savo energingu šokiu pavyko iškovoti II vietą.

Na, o daugiausiai komisijos balsų sulaukė Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro šokių studija „CREDO“ vadovaujama Ungos Palaitienės. Festivalio-konkurso „Grand Prix“ elegancija ir plastika žiūrovus užbūrusioms merginoms atiteko už kompoziciją „Paslaptingas lagaminas“. Prie Baltijos jūros šokyje tobulėjančios merginos gavo pagrindinio konkurso rėmėjo – „Eglės“ sanatorijos įsteigtą pagrindinį prizą – maudynes ir SPA procedūras naujame pirčių ir baseinų komplekse Birštone. Kiti šokėjai atsiėmė „Tulpės“ sanatorijos įsteigtus prizus.

.

DSC_8475

galerija0906 galerija0906 galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close