Dalyvavome tarptautiniame projekte „Solidarumo sklaida“

Nuo 2012 metų vasario „Ąžuolo“ mokykla dalyvauja tarptautiniame projekte „Solidarumo sklaida“ („Revealing solidarity“). 16 organizacijų iš 15 Europos Sąjungos šalių susivienijo, kad primintų vertybes ir principus, kurie sudaro ES pagrindą, ypač akcentuojant solidarumo svarbą paprastam gyventojui. Projektas vykdomas ECOSE (Europos Kultūros Organizacija Socialiniam Švietimui), globojamas Europos Piliečių Programos.

Projektą mokykloje vykdė 15 mokytojų ir mokinių grupė. 9-10 klasių mokiniai per pilietiškumo pamokas diskutavo, kas yra solidarumas, grupėse sudarė minčių žemėlapius. Per anglų kalbos pamokas kartu su mokytoja L. Vaznikauskiene 7-10 klasių mokiniai kūrė rašinius temomis: „Tolerancija“, „Pagalba vyresniam“; rinko informaciją apie meno kūrinius solidarumo tema Lietuvoje.

Viena iš projekto užduočių buvo suorganizuoti solidarumo akciją. Kadangi šie metai paskelbti Europos vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metais, nusprendėme užmegzti glaudesnius santykius su Prienų globos namais. Prieš Velykas aplankėme ten gyvenančius senelius ir padovanojome jiems šventinį koncertėlį (mokytojos R. Pikalavičienė, L. Vaitulevičienė). Padedami technologijų mokytojų G. Aldakauskienės, R. Gelusevičienės, A. Žvirblio, mokiniai pagamino ir padovanojo per šimtą velykinių suvenyrų.

Gegužės mėnesį 60 projekto dalyvių iš 15 šalių susitikome Vengrijoje Debrecene. Mūsų mokyklai atstovavo mokytojos Giedra Aldakauskienė, Gintvilė Buitkuvienė, Reda Gelusevičienė, Vilma Maliaukienė. Vengrijoje pristatėme savo atliktus darbus, keitėmės nuomonėmis, dalyvavome įvairiose veiklose, iniciavome būsimas veiklas.

Lapkričio 7 d. mokyklos bendruomenei pristatėme projekto metu nuveiktus darbus, surengėme koncertą, kuriame dalyvavo mūsų mokyklos mokiniai ir Prienų globos namų gyventojai. Renginio metu buvo apdovanoti puokščių parodos-konkurso „Rudeninė kompozicija“ dalyviai ir nugalėtojai.

 

 Giedra Aldakauskienė,

„Ąžuolo“ progimnazijos mokytoja

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close