Talka Šilavoto girininkijoje

Miškasodis VĮ Prienų miškų urėdijos miškuose eina į pabaigą. Anksčiau pradėjusios girininkijos jau pabaigė šį svarbų pavasarinį darbą, o kitos, ypač šlapesnėse vietose, taip pat sodina paskutinius plotelius.

 DSC02068x

Kaip ir kiekvienais metais, sodinant mišką neapsieita be geranoriškos talkininkų pagalbos. Praėjusį ketvirtadienį padėti sodinti ąžuolų į Šilavoto girininkijos Mikalinės mišką atvyko VĮ Prienų miškų urėdijos administracijos kolektyvas.

Talkininkų jau laukė 29-ame kvartale paruošta 0,7 ha biržė, kur seniau augo skroblai. Dabar šiame plote suplanuota pasodinti ąžuoliukų, o pakraščius apsodinti obelimis, kad maisto turėtų ir miško žvėreliai, galėtų lankytis ir nešti medų bitutės.

Miško sodinimo talkoje dalyvavo visas būrys administracijos darbuotojų, tarp jų ir urėdas Robertas Judickas, vyr. miškininkas Tadas Zubavičius, N. Ūtos girininkas Artūras Klimas ir Išlaužo girininkas Valentinas Armonas.

Šilavoto girininkas Vidmantas Dereškevičius patenkintas talkininkų darbu ir pasodintais ąžuoliukais.

Šiais metais Šilavoto girininkijoje bus pasodinta per 23 ha naujo miško. Daugiausia šioje girininkijoje pasodinta eglių (apie 18 ha) ir ąžuolų (4,5 ha). Kaip sakė girininkas V. Dereškevičius, pagrindiniai sodinimo darbai jau baigti, tačiau kai kuriuose plotuose medeliai dar sodinami papildomai arba atsodinami.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close