Aktualūs LR administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimai

Seimas priėmė Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimus, kuriais nuo gegužės 1 d. nustatyta administracinė atsakomybė už jaunesnių kaip aštuoniolikos metų asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių rūkymą (vartojimą) ar jų turėjimą. Kodekse įtvirtinama, kad nepilnamečių asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių) rūkymas (vartojimas) ar tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių ir pildomųjų talpyklų) turėjimas užtrauks baudą nuo 14 iki 28 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu. Bauda už jaunesnių kaip 16 metų asmenų nusižengimą bus skiriama tėvams arba globėjams (rūpintojams). Už pakartotinius nusižengimus bauda sieks nuo 28 iki 86 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu.

Iki šiol Tabako kontrolės įstatyme buvo įtvirtintas tik draudimas parduoti tabako gaminius asmenims iki 18 metų, jiems nupirkti ar kitaip perduoti, tačiau nebuvo apibrėžtas rūkymo ar tabako gaminių turėjimo amžiaus cenzas.

Tabako kontrolės įstatymo pataisų autoriai tikisi, kad draudimas asmenims iki 18 metų rūkyti (vartoti) tabako gaminius ar jų turėti sustiprins nepilnamečių rūkymo prevencijos priemones, sumažins tabako gaminių rūkymo (vartojimo) mastą tarp nepilnamečių.

Nuo gegužės 1-osios įsigalioja ir Administracinių teisės pažeidimų kodekso 2133 straipsnio pakeitimai, kurie išdėstyti taip: „2133 straipsnis. Neteisėtas kario uniformos, atskirų jos elementų ir skiriamųjų ženklų dėvėjimas.

Neteisėtas kario uniformos, atskirų kario uniformos elementų, skiriamųjų ženklų dėvėjimas viešosiose vietose – užtraukia baudą nuo dvidešimt aštuonių iki vieno šimto keturiasdešimt keturių eurų.“

Policija primena, įstatymo nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės.

Alytaus aps. VPK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close