Parodos „Ant žemės“ įspūdis

Noriu išsakyti įspūdį, kurį teikia jaunos menininkės Akvilės Poškutės tapybos darbų paroda „Ant žemės“, šiuo metu veikianti Pakuonio bibliotekoje, taip pat susitikimas su pačia autore per parodos pristatymą.

Beveik kiekvieną dieną einu pabūti su paveikslais. Jaučiuosi taip, lyg būčiau sugrįžusi į labai seniai prarastą gimtąją sodybą, lyg sėdėčiau gryčioje, liesčiau duonos riekę, jausčiau ką tik pamelžto šilto pieno skonį…

Viską būtų galima išreikšti ir vienu žodžiu – jauku: jaukiai jaučiuosi žiūrėdama į dailininkę Akvilę, klausydama jos kalbančios; jaukumu dvelkia žemės spalvos, šilti, švelnūs atspalviai paveiksluose.

Aliejinės tapybos darbų grožis dažniausiai atsiveria juos stebint iš toliau. Į Akvilės kūrinius žiūriu iš arti. Miela matyti lyg ir taupų, minimalų, bet daugiaprasmį, giliamintį teptuko kelią.

DSCF2074

 

Irena Gedminaitė, tautodailininkė

Dosjė:

Akvilė Poškutė, gim. 1991 m.;

2010–2014 m. tapyba, VDA bakalaurė;

Gyvena ir kuria Laukiškių k., Prienų r.;

Dalyvauja personalinėse ir grupinėse parodose;

2013 m. VDA ir Norvegijos ambasados Vilniuje rengtame tapybos ir grafikos konkurse E. Muncho 150-osioms gimimo metinėms paminėti darbas atrinktas į konkursinę parodą;

Paroda Pakuonio bibliotekoje veiks ir gegužės mėnesį.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close