Profesinės šventės proga pagerbti rajono medikai (GALERIJA)

Pavasaris į sunkią ir nepaprastai sudėtingą medicinos darbuotojų kasdienybę atlydėjo profesinę šventę – Medicinos darbuotojų dieną, kuri Lietuvoje pradėta minėti nuo 2004 metų. Šventiniame renginyje, skirtame visai Prienų rajono medikų bendruomenei, buvo prisimintas ilgas ir sudėtingas Lietuvos sveikatos apsaugos sistemos kūrimosi kelias – nuo pirmųjų Nepriklausomos valstybės gyvavimo iki šių dienų, išsakyti gražiausi dėkingumo žodžiai šios profesijos atstovams, pagerbti labiausiai nusipelniusieji.

DSC_5757

galerija0906

Antradienio vakarą Prienų kultūros ir laisvalaikio centro didžiojoje salėje susirinko gausi rajono medicinos darbuotojų bendruomenė, jos narius pagerbti atvykę rajono valdžios ir LR Seimo atstovai.

Pirmieji dainomis susirinkusiuosius pasveikino Prienų „Žiburio“ gimnazijos dainininkai. Šventinio renginio vedėja Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktoriaus pavaduotoja Ligita Gediminienė visiems priminė sveikatos apsaugos sistemos istoriją, visuomenės vardu dėkojo vienos atsakingiausių profesijų atstovams. Renginio vedėja pabrėžė, kad gydytojo kelias yra prasmingas ir sunkus, kad saugoti ir rūpintis žmogaus gyvybe – didžiulė atsakomybė ir pasiaukojimas. Medikas visada yra šalia to, kuriam skauda, kuris apimtas nevilties, panikos, kuris yra bedalis, bejėgis, nuolat esantis tarp vilties ir jos praradimo, tarp skausmo ir stebuklo. Ir kartais tik gydytojo didelė širdis ir išmintingas protas įžiebia paskutinę viltį tiems, kurie jos jau nebeturi…

Nuoširdžius sveikinimo žodžius profesinės šventės proga rajono medicinos darbuotojams tarė Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, linkėdamas būti pirmiausia patiems sveikiems, laimingiems, darnos šeimose ir gero mikroklimato kolektyvuose. Meras dėkojo medikams už pasiaukojamą, kruopštų, sąžiningą ir labai reikalingą darbą, vildamasis, jog ir toliau Prienuose nepritrūks medikų, medicinos įstaigų kolektyvai dirbs pilnai sukomplektuoti, taip pat žadėjo politikų palaikymą, bendradarbiavimą ieškant sprendimo būdų ir siekiant gerų abiem pusėms rezultatų.

Medicinos darbuotojų dienos proga rajono meras A. Vaicekauskas įteikė padėkas gausiam būriui medikų bendruomenės narių:

VšĮ Prienų ligoninės direktorės pavaduotojai slaugai Loretai Šiugždinienei, pavaduotojui medicinai Vaidotui Karveliui, bendrosios praktikos slaugytojoms Vidai Ardaravičienei ir Almai Mitinienei;

VšĮ Prienų PSPC laborantei Aušrai Vitkauskienei, bendrosios praktikos slaugytojoms Nijolei Revuckienei ir Aldonai Veiverienei, bendrosios praktikos gydytojai Živilei Stankūnienei, skubiosios medicinos pagalbos slaugos specialistei Rimai Žurauskienei;

VšĮ Jiezno PSPC bendruomenės slaugytojai Marytei Zaparackienei, vyr. bendruomenės slaugytojai Anelei Norkūnienei;

UAB „MediCa Klinika“ šeimos gydytojoms Gražinai Stumbrienei, Ritai Keturakienei, bendrosios praktikos slaugytojai Ingai Krašinskienei;

VšĮ Balbieriškio PSPC šeimos gydytojai Irenai Tilinskienei, bendrosios praktikos slaugytojai Dalei Seiliuvienei, gydytojo odontologo padėjėjai Virginijai Jodaugienei;

UAB „Vita Simplex“ bendruomenės slaugytojai Valdemarai Miliūnienei, bendrosios praktikos slaugytojai Benitai Virbšienei, bendrosios praktikos gydytojai Jūratei Tranelienei, gydytojai odontologei Astai Ramanauskaitei;

VšĮ Veiverių PSPC bendrosios praktikos slaugytojoms Vilytei Stelmokienei, Irmai Raguckienei, klinikos laborantei Daliai Pavilionienei;

VšĮ „Veiveriečių sveikata“ akušerei Rimantei Ruseckienei, bendruomenės slaugytojai Sigitai Liungienei;

UAB „Pagalba ligoniui“ akušerei Anai Tamošiūnienei, bendruomenės slaugytojai Romai Jakutavičienei, administratorei Esterai Pempienei.

Su gražiais sveikinimais, palinkėjimais, padėkomis ir dovanomis į medicinos darbuotojų profesinę šventę atvyko LR Seimo narys Andrius Palionis. Jis įteikė padėkas ilgiausiai Prienų ligoninėje dirbančioms darbuotojoms:Vidaus ligų skyriaus vyr. slaugos administratorei Onai Marijai Mickevičienei, Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus vyr. slaugos administratorei Janinai Marcinkevičienei, bendrosios praktikos slaugytojai Audronei  Grigonienei, gydytojoms Audronei Reginai Čeginskienei ir Dalei Paulei Baltuonienei. Padėka buvo įteikta ir Prienų ligoninės vadovei Jūratei Milaknienei, kuriai A. Palionis dėkojo už pastangas matyti ir spręsti tas problemas, kurios yra aktualios ligoninei ir rajono žmonėms, už tą ligoninės viziją, kokią sakė matantis ir pats. „Labai tikiuosi, jog darysim operacijas“, – medikų bendruomenės akivaizdoje ištarė Seimo narys. Jis pažadėjo stengtis ir bendromis visų – Prienų ligoninės vadovės, Lietuvos ligoninių asociacijos ir teigiamai nusiteikusių Seimo narių – pastangomis siekti, kad Sveikatos ministerijoje būtų peržiūrėti planai bei nedidelių rajonų ligoninių finansavimas.

Padėkojusi Seimo nariui, Prienų ligoninės vadovė J. Milaknienė pasveikino visus medicinos darbuotojus netradiciškai – visiems atsistojus, pakvietė likti stovėti tuos, kurie į klausimus apie rūpinimąsi savimi, sveiką gyvenseną, dėmesį savo fizinei ir psichikos sveikatai atsakys teigiamai. Deja, po paskutinio klausimo, atrodo, neliko nė vieno stovinčiojo… Gal vienas… Direktorė prisipažino, jog būdama salėje, tarp visų kolegų, jau po kelių klausimų būtų atsisėdusi. Ji palinkėjo visiems medikų bendruomenės nariams sveikai gyventi, teisingai maitintis, sportuoti, vengti žalingų įpročių, o Medikų dienos proga kiekvienam asmeniškai pasižadėti rūpintis savimi ir labiau save mylėti.

Po neįprasto, tačiau, reikia pripažinti, rimtai susimąstyti kviečiančio „egzamino“ ir viltingų palinkėjimų direktorė trumpai pristatė kitąmet savo gyvavimo 70-metį minėsiančios įstaigos istoriją, primindama iškiliausius jos vadovus, ilgamečius medikus, peržvelgdama nelengvą darbo kasdienybę ir pasidžiaugdama prasmingomis poilsio akimirkomis kartu bei šventėmis ir kelionėmis. Visas nuotaikas ir akimirkas iliustravo ekrane besikeičiančios nuotraukos.

J. Milaknienė dėkojo už nuoširdų ir nepriekaištingą darbą tiek esamiems, tiek buvusiems kolegoms. Kartu su pavaduotojais V. Karveliu ir L. Šiugždiniene Prienų ligoninės direktorė įteikė padėkas bei gėlių puokštes slaugytojų padėjėjoms Zitai Šimkuvienei, Vidai Babravičienei, Birutei Lišauskienei, Ritai Kimbirauskienei,Romai Lodienei, bendrosios praktikos slaugytojoms Ritai Petrauskienei, Audronei Labutienei, Danguolei Stankūnienei, Kazimierai Jonikaitienei, gydytojams Kęstučiui Skvernevičiui, Genovaitei Žmuidienei bei Andriui Mikelioniui.

Medicinos darbuotojų profesinės šventės minėjimą vainikavo Prienų miesto saviveiklinių kolektyvų pasirodymas – valandėlė dainų, šokių ir geros nuotaikos, leidusios trumpam pamiršti rūpesčius, praskaidrinusios sunkaus darbo kasdienybę, galbūt suteikusios energijos ir jėgų, nes jau po šventės ne vienas medikas turėjo skubėti pas ligonius ir pacientus.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close