Naujos kadencijos Birštono savivaldybės taryba dalijosi postus

Balandžio 20 dieną susirinkusi naujoji Birštono savivaldybės taryba sprendė administracinius klausimus, kūrė komisijas ir dalijosi pareigas. Antrajame posėdyje dalyvavo visi 15 išrinkti Tarybos nariai, kurie patvirtino 22 sprendimų projektus.

IMG_0069

Siūlė atsisakyti mero patarėjo pareigybės

Pirmiausia buvo svarstomas sprendimo projektas dėl Birštono savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato sudarymo ir jo pareigybių skaičiaus nustatymo.

Trijų narių frakcijos „Kartu Birštono labui“ narys Audrius Šeržentas išsakė nuomonę dėl mero pavaduotojo pareigybės, kuri nėra reikalinga. Pasak jo, savivaldybė nedidelė, dar ir turi skolų, todėl atsisakius mero pavaduotojo pareigybės būtų sutaupoma lėšų. O jeigu reikia, žmonės iš visuomeninių organizacijų gali dirbti mero pavaduotoju visuomeniniais pagrindais.

Tarybos narė, socialdemokratų frakcijos seniūnė Kristina Justinavičienė replikavo, kad nesvarbu, kokio dydžio yra savivaldybė, bet ji turi tas pačias funkcijas kaip ir didelės savivaldybės. Merė Nijolė Dirginčienė paaiškino, jog mero patarėjas arba referentas priima klientus ir atsako už viešuosius savivaldybės ryšius bei protokolą, o darbo šioje srityje tikrai daug, tad toks žmogus reikalingas. Merė paminėjo, kad administracijoje tokio specialisto nėra. Sprendimas buvo priimtas balsų dauguma, frakcijai „Kartu Birštono labui“ balsuojant prieš.

 

Administracijos direktoriaus pavaduotojas išrinktas vienbalsiai

Merė perskaitė administracijos direktoriaus Valentino Vinco Revucko teikimą dėl laikinai einančio pareigas Ramūno Noreikos skyrimo administracijos direktoriumi. Kandidatas į šias pareigybes trumpai priminė savo darbinę biografiją ir numatomą veiklą ateityje. Slaptu balsavimu vieningai jis ir buvo paskirtas administracijos direktoriaus pavaduotoju.

 

Visuose komitetuose dominuoja socialdemokratai

Po rinkiminės pertraukėlės buvo formuojami komitetai, kurių sudėtį frakcijos buvo aptarusios iš anksčiau, todėl diskusijų nekilo. Juk teisinga – socialdemokratai Birštono savivaldybės taryboje turi 11 narių (įskaitant ir merę), TS (konservatoriai) – 2, „Tvarka ir teisingumas“ – 1 ir Liberalų sąjūdis – 1. Taigi lygybės čia ir negali būti.

Ekonomikos ir verslo komitete dirbs Stanislovas Martinaitis, Vidmantas Veselis, Daina Zdanavičienė, Ervinas Marčiulionis ir Darius Šeškevičius. Komitetui vadovaus S. Martinaitis.

Finansų ir biudžeto komitetas sudarys Kristina Justinavičienė, Vytas Kederys, Roma Žentelienė, Valė Petkevičienė ir Audrius Šeržentas.

Socialinių reikalų komiteto sudėtyje – Juozas Aleksandravičius, Birutė Vokietaitienė, Angelė Kederienė ir Vytautas Šeškevičius.

Kontrolės komiteto sudėtyje 5 nariai – V. Petkevičienė, B. Vokietaitienė, E. Marčiulionis, V.Šeškevičius ir A. Šeržentas. Komiteto pirmininku išrinktas A. Šeržentas, pavaduotoja – B. Vokietaitienė.

 

Sudarytos ir komisijos

Į Administracinės komisijos sudėtį įeina 5 nariai – S. Martinaitis (pirmininkas) ir V. Šeškevičius (Tarybos atstovas), Mantas Michaliunjo, Alva Lišauskienė, policijos komisariato atstovas Egidijus Treigys bei sekretorius (ne komisijos narys) Antanas Grušelionis.

Etikos komisiją sudaro ne tik Tarybos nariai, bet ir bendruomenių, visuomeninių organizacijų ir administracijos atstovai. Komisiją sudaro: D. Zdanavičienė, J. Aleksandravičius, V. Šeškevičius, E. Marčiulionis, (tarybos nariai) ir Leonas Barutis, Vitalija Adamonienė ir sekretorė Jovita Tirvienė. Komisijai vadovaus V. Šeškevičius.

Peticijų komisijos pirmininku išrinktas V. Veselis, o nariais A. Kederienė, D. Šeškevičius. Visuomeninėms organizacijoms atstovaus Aleksandras Gorinas, o administracijai – Teisės ir personalo skyriaus vedėja Aušra Slavinskienė.

Antikorupcinę komisiją sudarys 7 nariai: V. Kederys (pirmininkas), V. Veselis, A. Kederienė, E. Marčiulionis, D. Šeškevičius, A. Šeržentas (Tarybos nariai) ir administracijai atstovaus A. Slavinskienė.

Į Ginčų komisiją socialdemokratų frakcija pasiūlė: A. Slavinskienę (pirmininkė), A. Grušelionį, Birštono PK viršininką Rolandą Stiklių bei Tarybos narius V. Petkevičienę ir J. Aleksandravičių.

Kultūros ir sporto rėmimo fonde dirbs socialdemokratas V. Kederys (pirmininkas), S. Martinaitis, R. Žentelienė, E. Marčiulionis, A. Šeržentas ir administracijos atstovė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Vida Gadliauskienė.

Studijų rėmimo fondui vadovaus socialdemokratė K.  Justinavičienė, nariai: A. Kederienė, A. Šeržentas bei administracijos atstovės – Inga Šiugždinienė ir Milda Astašauskienė.

Smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimo fondo pirmininku išrinktas socialdemokratas V. Veselis, nariais – S. Martinaitis, D. Šeškevičius, administracijai atstovaus – Jovita Tirvienė ir Nijolė Vaitkevičienė.

Kaimo rėmimo fondui vadovaus socialdemokratų atstovė B. Vokietaitienė, nariais išrinkti V. Petkevičienė ir A. Šeržentas, taip pat ūkininkų atstovai Vytautas Leckas ir Jonas Gradeckas, savivaldybės administracijos Turto ir kaimo plėtros skyriaus vedėjo pavaduotojas Algis Revuckas ir seniūnas Jonas Kederys.

Jaunimo reikalų komisijoje dirbs jauniausi Tarybos nariai Kristina Justinavičienė ir Darius Šeškevičius bei jaunimo reikalų atstovė Inga Šiugždinienė, Tarybos sekretorė Dovilė Adamonytė, gimnazijos ir Birštono jaunimo organizacijos atstovai

Birštono savivaldybės nuomos komisijai vėl vadovaus pati merė Nijolė Dirginčienė, o joje dirbs V. Kederys, E. Marčiulionis, A. Šeržentas bei administracijos atstovai: A. Slavinskienė, M. Michaliunjo, P. Cvilikas, O. Grigonienė ir N. Vaitkevičienė.

 

Patvirtintas Tarybos veiklos reglamentas

Pirmiausia buvo patvirtinta redakcinė komisija, į kurią įeina Tarybos nariai: V. Petkevičienė, A. Kederienė, R. Žentelienė bei teisinį išsilavinimą turintys administracijos atstovai A. Slavinskienė ir A. Grušelionis. Šios komisijos sekretore merė pasiūlė D. Adamonytę.

Taip pat buvo pateiktas posėdžių grafikas. Nuo šios kadencijos pradžios posėdžius siūloma šaukti penktadieniais 10 val. Kitas Tarybos posėdis numatytas gegužės 29 d. 10 val.

 

Kiti klausimai

Posėdžio metu merė N. Dirginčienė buvo išrinkta atstove į Lietuvos savivaldybių asociaciją. Į Kauno regiono plėtros tarybą deleguotas mero pavaduotojas V. Kederys, o atstove į Kauno teritorinę ligonių kasos stebėtojų tarybą deleguota medikė Daina Zdanavičienė.

Biudžeto skyriaus vedėja O. Grigonienė pateikė svarstyti patikslintą biudžetą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close