Tarptautinė konferencija Holokausto edukacijos tema

Balbieriškio pagrindinės mokyklos Tolerancijos centro vadovas Vitas Rymantas Sidaravičius ir mokyklos direktorius Stasys Valančius balandžio 17 d. dalyvavo Europos Komiteto remiamo projekto ,,Europa piliečiams“ tarptautinėje konferencijoje Holokausto edukacijos tema Vilniuje. Jos dalyvius sveikino Vilniaus meras Artūras Zuokas, žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky. Konferencijos metu buvo keliamos Holokausto edukacijos problemos Europoje ir Lietuvoje. Šiomis temomis diskutavo žymūs žmonės : rašytojas Tomas Venclova, Istorijos profesoriai Saulius Sužiedėlis, Šarūnas Liekis, žydų tautos atstovai – Efraim Zuroff, Dovis Katz ir kt.

IMGP3715

Konferencijos dalyviai konstatavo, kad apie Holokaustą būtina kalbėti mokykloje. Tai turėtų daryti ne tik istorijos, bet visų dalykų mokytojai. Vadovėliuose Holokausto tema pateikiama labai mažai informacijos. Todėl konferencijos dalyviai vienbalsiai priėmė kreipimąsi į Rytų ir Centrinės Europos valstybių švietimo ministrus, kuriame skatinama atkreipti dėmesį į Holokausto edukacijos spragas. Kaip vieną iš priemonių, siūloma į švietimo programas įtraukti skirtingų tautų atstovų tarpusavio pažinimo projektus, kurie leistų suprasti skirtingas kultūras ir tradicijas.

                                                                    Prienų r. Balbieriškio pagrindinės mokyklos

                                                      Direktorius Stasys Valančius

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close