Atvirų durų diena pasieniečių mokykloje

Š. m. balandžio 10 dieną Jiezno gimnazijos jaunųjų šaulių būrelio nariai vyko į Pasieniečių mokyklą Medininkuose, šalia Baltarusijos sienos. Kelionė truko pusantros valandos, bet jiezniečių tai neatbaidė. Į Medininkus važiavo net penkiolika jaunųjų šaulių. Mokiniai labai laukė tik kartą metuose pasitaikančios progos dalyvauti šios mokyklos atvirų durų dienoje.

 Tik atvykusius mus pakvietė į paskaitų salę. Pasieniečių mokykloje buvo pasakojama apie šios įstaigos nuveiktus darbus, ateities planus, studijas, joms reikalingus dokumentus, veiklą baigus mokyklą ir tapus pasieniečiu bei daug kitų įdomių dalykų. Po paskaitų visi buvo pakviesti į pagrindinę mokyklos aikštę pasivaišinti arbata ir kareiviška koše. Prisikimšus pilvus, jauniesiems šauliams buvo aprodytas transportas, ginklai ir uniformos. Kieme kinologai surengė pasirodymą su dresuotais tarnybiniais šunimis.

pasienie-i- mokykla

Namo grįžti mokiniai nelabai norėjo, nes žinojo, kad kitą kartą čia atvyks tik kitais metais. O išvyka svarbi: galbūt ši atvirų durų diena pastūmės pasirinkti pasieniečio profesiją.

Marija Alubauskaitė ir Eglė Vinskaitė,  Jiezno gimnazijos jaunosios šaulės

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close