Birštone valdžia jau suformuota

Balandžio 15-ąją į Birštono kurhauzą rinkosi ne tik naują kadenciją pradedantys Birštono savivaldybės tarybos nariai, bet ir daugybė svečių, taip pat savivaldybės įmonių ir įstaigų, kurorto visuomeninių bei bendruomenių atstovai, su puokštėmis gėlių panorę pasveikinti išrinktuosius.

 IMG_9980

Prisaikdinti Tarybos nariai ir merė

Iškilmingą posėdį, vadovaujantis LR vietos savivaldos įstatymu, pradėjo Birštono rinkimų komisijos pirmininkė Auksė Grižaitė. Ji priėmė visų Tarybos narių priesaikas ir išdavė Tarybos nario pažymėjimus. Kiekvienas Tarybos narys, padėjęs ranką ant Konstitucijos, skaitė priesaikos tekstą ir pasirašė vardiniuose lapuose, kurie vėliau buvo perduoti merei. Paskutinė priesaiką davė savivaldybės mere išrinkta Nijolė Dirginčienė. Rinkimų apygardos pirmininkė A. Grigaitė N. Dirginčienei uždėjo mero regalijas.

Merė padėkojo visiems už jai pareikštą pasitikėjimą tiesioginiuose mero rinkimuose, dėkojo buvusiems Tarybos nariams, administracijai už bendrą prasmingą darbą.

„Esu išrinkta visų savivaldybės gyventojų, todėl stengsiuosi įsiklausyti į žmonių norus ir pageidavimus. Manau, ir su nauja Taryba kursime gražesnį Birštoną, kad jame būtų gera gyventi, kad kurortas augtų ir gražėtų, kad čia norėtų sugrįžti mūsų vaikai, kurtųsi jaunos šeimos“, – sakė merė.

 

Sveikinimai Tarybai ir palinkėjimai merei

Prisiekusią merę ir naujai išrinktą Tarybą atvyko pasveikinti ir Nepriklausomybės akto signataras, buvęs Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas. Lietuvos socialdemokratų patriarchas pasidžiaugė, kad daugelyje šalies savivaldybių yra nemažai socialdemokratų atstovų, kai kurie užima ir merų postus, o tai reiškia, kad jie moka dirbti ir pelnyti žmonių simpatijas ir pasitikėjimą. „Džiaugiuosiu jūsų ir mūsų laimėjimais visoje Lietuvoje. Vadinasi, Lietuva bus gražesnė ir žmonės gyvens geriau“, – patikino Č. Juršėnas.

Merę ir naujai išrinktą Tarybą pasveikino Vyriausybės atstovė Kauno apskrityje Inesa Klimaitė-Mašalienė, kuri merei įteikė simbolinį raktą.

Sveikinimo žodį tarė ir Birštono klebonas monsinjoras Jonas Dalinevičius, merės ir visos Tarybos išrinkimą prilygindamas prisikėlimo šventei, linkėdamas žmonių meilės ir pagarbos bei Dievo palaimos visuose darbuose.

Tarp atėjusiųjų pasveikinti buvo ir Alytaus SODROS vadovas Valerijus Vencius, Nacionalinės žemės tarnybos Prienų ir Birštono skyrių vedėja Vilma Aleknavičienė, verslo sektoriaus atstovas Žydrūnas Kazlauskas, kultūros ir švietimo darbuotojai, Šiaulių banko Birštono skyriaus vadovė Ona Lubauskaitė, Swedbanko atstovė, savivaldybės įstaigų vadovai, „Tulpės“ ir „Versmės“ sanatorijų direktoriai. Labai prasmingą Fridriko Bajoraičio-Paukštelio eilėraštį iš 20 veiksmažodžių pasakė „Tulpės“ sanatorijos direktorė Liucija Patinskienė. Taigi, mūsų merei reikės labai daug veikti…

Tarybos sekretorė Dovilė Adamonytė perskaitė Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentės Romos Žakaitienės sveikinimus.

 

Merės pavaduotoju išrinktas Vytas Kederys

Vėliau posėdžiui pirmininkavusi merė N. Dirginčienė paskelbė darbotvarkės klausimus – dėl savivaldybės administracijos direktoriaus Valentino Vinco Revucko ir jo pavaduotojo Ramūno Noreikos atleidimo iš pareigų bei merės pavaduotojo skyrimo.

Pirmiausia merė pristatė Vytą Kederį – kandidatą į merės pavaduotojus, pažymėdama, kad jis dvi kadencijas vadovavo Finansų ir biudžeto komitetui, turi didelį savivaldybės gyventojų palaikymą ir autoritetą, įvairią darbo patirtį. Po slapto balsavimo suskaičiavus balsus paaiškėjo, jog 14 Tarybos narių pritarė, kad V. Kederys būtų paskirtas merės pavaduotoju 2015–2019 metų kadencijai. Išrinktasis vicemeras padėkojo už pasitikėjimą, trumpai pristatė savo darbinę veiklą ir ateities planus.

 

Administracijos direktorius liko tas pats

Administracijos direktoriumi merė pasiūlė Valentiną Vincą Revucką, kuris sutiko būti renkamas į šias pareigas. Po slapto balsavimo paaiškėjo, kad 12 Tarybos narių balsavo už V.V. Revucko kandidatūrą, o 3 buvo prieš. Tad balsų dauguma V. V. Revuckas vėl tapo administracijos direktoriumi. Dėkodamas už parodytą pasitikėjimą administracijos direktorius sakė, kad nori užbaigti praėjusioje kadencijoje pradėtus svarbius investicinius projektus ir pradėti naujus.

 

Padėka buvusiam vicemerui

Merė N. Dirginčienė padėkojo už darbą ilgamečiui savo pavaduotojui Juozui Aleksandravičiui. Vicemerui už globą ir rūpestį dėkojo daugumos visuomeninių organizacijų atstovai, tikėdamiesi, kad draugystė tęsis ir ateityje, nors ir dirbant kitose pareigose. J. Aleksandravičius priminė, kad tikriausiai jis yra ilgiausiai dirbęs mero pavaduotojas Lietuvoje, panašiai kaip Č. Juršėnas Seimo pirmininku.

Merė informavo Tarybos narius, kad kitas posėdis vyks balandžio 20 d. 10 val.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close