Rokui Stambrauskui – atviro Europos graplingo taurės turnyro sidabro medalis

Balandžio 4 d. Kauno sporto halėje vyko atviros Europos graplingo taurės varžybos, kuriose dalyvavo ir Prienų kūno kultūros ir sporto centro bei „Vėjo“ sporto klubo treneris, universalių kovų atstovas Rokas Stambrauskas, iškovojęs sidabro medalį Veteranų grupėje.

11128786_886439178061961_1926640586_n

Turnyre dalyvavo 120 sportininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir Indijos, Lenkijos, Ukrainos, Airijos, Latvijos ir kitų šalių. Kovos vyko ant trijų imtynių kilimų, šešiose amžiaus grupėse, taip pat Suaugusiųjų ir Veteranų. Pastarojoje grupėje (nuo 35 metų amžiaus) varžęsis Rokas Stambrauskas atstovavo Prienų sporto ir sveikatingumo klubui „Vėjas“. Universalių kovų atstovas tokiose varžybose dalyvavo pirmą kartą ir kovojo trijose kovose. Finale kova prieš fiziškai ypač stiprų latvį laimėta rankos laužimu, o kovoje su lietuvaičiu po pratęsimo, teisėjų sprendimu, Prienų atstovui buvo pripažinta antroji vieta.

Dar retas žino, kas yra graplingas, nes ši sporto šaka Lietuvoje nauja, bet sparčiai populiarėjanti. Graplingas, išvertus į lietuvių kalbą, reikštų „grumtynės“ – mišrių imtynių sporto šaka, kuri susiformavo iš įvairių imtynių sporto šakų, tokių kaip brazilų džiudžitsu, dziudo, sambo, bušido bei kitų. Pagal bendrąją sporto filosofiją, sportininkas privalo gerbti sporto vertybes, būti sąžiningas ir niekada tyčia nepakenkti savo varžovui siekdamas pergalės. Sportininkai kovoja iki pasidavimo, naudodami visus imtynių veiksmus: tiek metimus, tiek smaugimo ar skausmingus veiksmus. Tai reiškia, kad daug silpnesnis ir mažesnis sportininkas, įvaldęs imtynių techniką, gali nugalėti už save daug stipresnį ir didesnį sportininką. Pasibaigus pagrindiniam kovos laikui, tik tada per pridedamą laiką skaičiuojami taškai pagal patvirtintas tarptautines graplingo taisykles.

„Tai labai įdomi sporto šaka. Reikia tikėti, kad graplingo imtynės ateityje bus labai populiarios, nes jose slypi tikrųjų imtynių prasmė – techniniais imtynių veiksmais priversti varžovą pasiduoti“, – sako R. Stambrauskas.

Gegužės 16 d. Šakiuose vyks Lietuvos atviros graplingo taurės pirmenybės, kuriose kartu su savo auklėtiniais žada dalyvauti ir treneris bei kovotojas R. Strambrauskas. Iki to laiko Kūno kultūros ir sporto centre vyksta aktyvus pasiruošimas būsimoms varžyboms.

 

Roma Sinkevičiūtė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close