INFORMACINIS PRANEŠIMAS: DĖL BIRŠTONO SAVIVALDYBĖS GYVENAMŲJŲ NAMŲ BŪTŲ IR KITŲ PATALPŲ SAVININKŲ PAKARTOTINIO BALSAVIMO RENKAT DAUGIABUČIŲ NAMŲ BENDROJO NAUDOJIMO OBJEKTŲ ADMINISTRATORIŲ

Birštono miesto daugiabučių namų gyventojai iki 2015 m. vasario mėn. 18 d. turėjo pareikšti savo nuomonę ir užpildyti biuletenius dėl bendrojo naudojimo objektų administratoriaus. Po biuletenių skaičiavimo buvo nutarta siūlyti savivaldybės Administracijos direktoriui nutraukti daugiabučių namų butų ir kitų patalpų savininkų balsavimą, nes balsų skaičiavimo komisijos nariai, kuriuos sudarė, Ramūnas Noreika, Vida Barysienė, Pranas Cvilikas, Aušra Slavinskienė, Danutė Kacevičiūtė, nustatė, kad:

1) Būta atvejų, kai už tuos pačius butus užpildyti 2 arba 3 biuleteniai, kuriuose sutampa savininkų pavardės, bet nesutampa parašai, todėl pagrįstai komisijai kyla įtarimas dėl galimo parašų klastojimo.

2) Buvo gauti pasirašyti biuleteniai iš Savivaldybės socialinių būstų, į kuriuos biuleteniai nebuvo siųsti. Be to, juos gali pasirašyti tik Savivaldybės įgaliotas asmuo.

3) Rasta biuletenių, kuriuose tas pats asmuo pasirinko skirtingus administratorius, todėl komisija negali nustatyti, koks žmogaus galutinis apsisprendimas.

Negana to, 2015-03-05 biuletenių skaičiavimo komisijos posėdyje komisija atkreipė dėmesį, kad Birštono savivaldybės administracijai susirūpinimą kėlė gyventojų skundai, kad NEMUNO BŪSTAS atstovai vykdė agresyvią agitaciją ir skleidė dezinformaciją, buvo pasidarę biuletenių kopijas, ko pasekoje ir dubliavosi biuleteniai. Dalį gyventojų biuletenių NEMUNO BŪSTAS savivaldybės administracijai atsiuntė vokuose po 18 d.

Taigi pakalbinome keletą pasipiktinusių gyventojų:

Basanavičiaus aikštės 1 namo gyventojas: „ Didelis minusas „Nemuno būstui“, tiksliau RUBIKONUI, nes čia jų įmonė, jie tris kartus gaudė mane, beldė į duris ir norėjo nuteikti, be jokių svarstymų, iš karto balsuoti už juos. Po visas laiptines vaikščiojo ir rinko parašus, tikrai įkyrėjo daugumai kaimynų. Ne tik laiptinėse – jie lakstė bei primigtinai bandė įteigti, kad nėra net ką svarstyti po visą Basanavičiaus aikštę. Žinot, aš ant suklastotų dokumentų nepasirašau, tad brukti kažkokius neaiškius biuletenius – negarbinga. Ne man teisti, bet atitinkamos institucijos, už tokią veiklą šią įmonę galėtų nubausti. Žinome mes visi tą garsią įmonę – RUBIKONĄ ir jos agresyvius darbo metodus. Tikrai nebalsuočiau už ją.“

Kitas, Lelijų gatvės 9 namo gyventojas teigia: „ Vos ne tą patį ar kitą vakarą, kai paskelbė balsavimą, minėtos įmonės darbuotojai ir prisistatė prie durų. Sako: „Nėra čia ką galvoti“, visaip norėjo įpiršti, tiesiog su sąrašu ėjo per laiptinę ir įkyriai prašė, kad žmonės pasirašytų.“

 

Primena, kad iki šių metų balandžio 16 d. vyks pakartotinis BIRŠTONO SAVIVALDYBĖS GYVENAMŲJŲ NAMŲ BŪTŲ IR KITŲ PATALPŲ SAVININKŲ PAKARTOTINIS BALSAVIMAS RENKAT DAUGIABUČIŲ NAMŲ BENDROJO NAUDOJIMO OBJEKTŲ ADMINISTRATORIŲ. Nors balsavimas vyksta, administracijos nutarimu patvirtinus biuletenius su papildoma apsauga, tačiau balsuodami atidžiai stebėkite kur ir kiek kartų pasirašote!

Svarbu paminėti

Administratorius turi suteikti šias paslaugas: pastatų administravimas, inžinerinių sistemų priežiūra, šilumos punkto, šildymo ir karšto vandens sistemų techninė priežiūra ir aptarnavimas bei kt. Taip pat nuolat informuoti gyventojus apie realią turto būklę, įgyvendinti įsakymų ir kitų teisės aktų nustatytus privalomuosius reikalavimus.

 

[Užs. Nr. 014]

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close