Birštono trečiojo amžiaus universitetas nuo šiol bendradarbiaus su Vytauto Didžiojo universitetu

Balandžio 2 d. vykusio Birštono savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo pasirašyta trišalė Birštono savivaldybės, Birštono trečiojo amžiaus universiteto (TAU) ir Vytauto Didžiojo universiteto bendradarbiavimo sutartis. Sutartį pasirašė Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, Birštono TAU direktorė Roma Urbonienė ir Vytauto Didžiojo universiteto plėtros prorektorė prof. Natalija Mažeikienė.

_RGF1680_lzn

Sutartis yra svarbi plėtojant VDU, Birštono TAU ir Savivaldybės bendradarbiavimą visoms pusėms naudingose veiklos srityse: edukacinio turizmo, paskaitų, mokymų ir seminarų, studentų praktikų ir savanorystės veiklos organizavimo, ekskursijų, renginių organizavimo, keitimosi aktualia informacija, bendrų projektų rengimo.

Pasirašius sutartį, VDU įsipareigojo siūlyti VDU dėstytojams ir studentams savanorystės pagrindais skaityti pakaitas Birštono TAU klausytojams, rengti bendrus miesto, respublikinius ir tarptautinius projektus, pagal galimybes sudaryti sąlygas Birštono TAU klausytojams naudotis VDU infrastruktūra teoriniams ir praktiniams užsiėmimams ir kt. Birštono savivaldybė įsipareigojo bendradarbiauti su VDU ir Birštono TAU: kviesti VDU bendruomenės atstovus dalyvauti Savivaldybės organizuojamuose renginiuose, sudaryti sąlygas Birštono TAU klausytojams naudotis Savivaldybės patalpomis teoriniams ir praktiniams užsiėmimams, VDU studentams atlikti mokslinius tyrimus, rengti tiriamuosius darbus ir kt. Birštono TAU įsipareigoja sudaryti sąlygas VDU studentams atlikti mokslinius tyrimus, rengti tiriamuosius darbus, bendradarbiauti organizuojant mokslines-praktines miesto, respublikos ir tarptautines konferencijas ir kt.

Sutartis taip pat yra pasirašyta ir su Lietuvos Sporto universitetu. Džiugu, kad akademinės bendruomenės įsitraukia į bendruomeninę veiklą. Tikimasi, kad sutarčių dar bus pasirašoma ir su kitais universitetais bei aukštosiomis mokyklomis.

Trečiojo amžiaus universitetas Birštone buvo įsteigtas šių metų spalio 6 d. Šiuo metu Sveikatos ir socialinės gerovės fakultete yra 65 klausytojai. Fakulteto dekane išrinkta Birštono TAU klausytoja, Birštono gimnazijos mokytoja Nijolė Jakimonienė.

Birštono Trečiojo amžiaus universitetas turi daug tikslų, vienas svarbiausių – visokeriopai remti Birštono senjorų geresnę socialinę integraciją į visuomenę, galimybių realizavimą ir jų aktyvų dalyvavimą visuomenės nuomonės formavimo ir sprendimo priėmimo procesuose.

Birštono savivaldybės informacija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close