Rungsis dėl teisės lipti į jubiliejinės „Akacijų alėjos“ sceną

Gegužės 1 d., penktadienį, konkursas „Mažoji akacija“ sukvies gausų būrį bardų, norinčių didžiojoje scenoje pasirodyti tūkstančiams dainuojamosios poezijos gerbėjų. Jie rungsis dėl teisės patekti į liepos 11 d. Kulautuvoje vyksiantį jubiliejinio – penkiolikto – festivalio „Akacijų alėja“ įžangos koncertą.

AA liepos 11 d.

„Šio konkurso tikslas – skatinti piliečių kūrybinius polinkius ir gebėjimus, populiarinti dainuojamosios poezijos žanrą, ugdyti visuomenės estetinį skonį ir įvairiapusį muzikinį, poetinį išprusimą, patriotinius jausmus“, – apie konkurso tikslus pasakojo festivalio prodiuseris Virgis Stakėnas.

Konkurse „Mažoji akacija“ gali dalyvauti dainuojamosios poezijos autoriai ir / ar atlikėjai, ateiviai iš neprieštaraujančių žanrų. Konkurse nėra amžiaus ir geografijos cenzo, programa atliekama gimtąja kalba.
Kūrybinio vieneto sudėtis / gausa scenoje neribojama, bet prioritetai, pasak didžiojo „Akacijų alėjos“ festivalio nuostatų, teikiami akompanuojantiems sau (ar kolegai) vienišiams.

Dalyvių paraiškos formą, konkurso nuostatus galima rasti interneto svetainėje www.akacijualeja.lt skiltyje „Konkursas MAŽOJI AKACIJA“.

Dalyviai rungsis dėl įvairių nominacijų

Konkurse kiekvienas atlikėjas ar grupė atliks po du geriausiai juos reprezentuojančius kūrinius. Kompetentinga komisija, kurią sudarys organizatoriai ir žinomi muzikos pasaulio atstovai, nugalėtojams skirs pagrindines ir papildomas nominacijas. Dalyviai rungsis dėl laureatų ir diplomantų vardo bei sieks gauti papildomas geriausio autorinio kūrinio, geriausiai atlikto žinomo lietuvių dainuojamosios poezijos kūrinio, geriausio muzikinio sprendimo, žmogaus-orkestro, „Akacijų bardo“ (geriausiai atskleidžiamas dainuojamosios poezijos žanras) ir sėkmingo novatoriaus nominacijas.

Konkursas „Mažoji akacija“ vyks restorane-klube „Combo“ (Raudondvario pl. 107, Kaunas). Konkurso dalyvių registracijos pradžia – 11.00 val., nuo 14.00 val. vyks konkursas.

Į Kulautuvą sukvies jau dvyliktą kartą

Pasibaigus atrankos konkursui, iki paties festivalio liks tik šiek tiek daugiau nei du mėnesiai. Liepos 11 d. Kulautuvos pušų amfiteatre dainuojamoji poezija skambės jau penkiolikti metai. „Pradėjęs nuo tik neplačiam žanro gerbėjų ratui žinomų vardų suėjimo, festivalis kas metai tvirtėjo, augo, tiesė sparnus“, – sakė V. Stakėnas.

Renginį organizuoja Kauno rajono savivaldybės (KRS) administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyrius ir UAB „Combo United Service“.

Festivalis NEMOKAMAS.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close