Tarybos posėdyje. Nuo darbinių klausimų iki prašymų inicijuoti tyrimą

Spalio 25 d. vykusiame Tarybos posėdyje politikai pritarė sprendimui už 5000 Lt iš Veiverių seniūnijos bendruomenės centro pirkti gyventojų geriamojo vandens tiekimui ir nuotekų tvarkymui organizuoti vandentiekio ir nuotekų tinklus bei  įrenginius.

 

Vandens tiekimo ir nuotekų nuvedimo tinklais naudojasi vakarinės Veiverių miestelio dalies (Belevičių, Vyturių, Gėlių, Šviesos, Vingio, Dainavos, Draugystės, Rytų, Suvalkiečių gatvių) gyventojai. Prie naujai įrengtų tinklų prijungti 136 nauji abonentai, o prie kanalizacijos tinklų – 84 nauji naudotojai. Kadangi geriamojo vandens tiekimas ir nuotekų tvarkymo organizavimas yra viena iš savarankiškų savivaldybės funkcijų, šiai funkcijai vykdyti nėra kitos alternatyvos, kaip pirkti šiuos tinklus iš bendruomenės, norint aprūpinti vakarinės Veiverių miestelio dalies gyventojus geriamuoju vandeniu bei tvarkant nuotekų nuvedimą.

 

Paskirstytos papildomos Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos

Taryba patvirtino papildomų2012 m. Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų (254 900 Lt) paskirstymą Prienų rajono savivaldybės seniūnijoms vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, taisyti ir prižiūrėti bei saugaus eismo sąlygoms užtikrinti. Dėl labai prastos Stakliškių sen. kelių būklės siūloma Prienų miestui skirti ne 33,33 proc., bet 32 proc. lėšų, o 1,33 proc. (1 581 Lt) pervesti Stakliškių seniūnijai. Kaimiškosios seniūnijos, išskyrus Balbieriškio sen., visas lėšas skirs kelių priežiūrai. Balbieriškio seniūnija S. Nėries g. asfaltavimui skirs 12 000 Lt , o priežiūrai 4 511 Lt. Prienų seniūnija visas lėšas skirs N. Gyvenimo g. asfaltbetonio dangos remontui. Šilavoto seniūnija savo lėšas (11 180 Lt) paskolino Stakliškių seniūnijai, kuri jas žadėjo grąžinti 2013 m.

 

Leido viešo konkurso būdu išnuomoti laisvas Prienų KLC patalpas

Prienų rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausančiame Prienų kultūros ir laisvalaikio centro patikėjimo teise valdomame kultūros rūmų pastate Vytauto g. 35, Prienų mieste, yra 71,12 kv. m bendrojo ploto patalpa (dalis didžiosios fojė), kuri yra tinkama dailės dirbinių salonui-parduotuvei. Prienų kultūros ir laisvalaikio centro veiklai ši dalis fojė nereikalinga. Taryba pritarė prašymui skelbti viešą patalpos nuomos konkursą.

 

Šilumos kaina sumažėjo 1,5 ct/kWh

Tarybos nariai pritarė AB „Prienų šilumos tinklai“ bazinių šilumos ir karšto vandens kainų dedamųjų projektui. Bendrovės projekcinė vienanarė šilumos kaina, įvertinus rugsėjo mėn. kuro kainą, – 32,6 ct/kWh, mažėja 1,5 ct/kWh, lyginant su šiuo metu galiojančia kaina. Reikia pastebėti, kad šilumos kaina mažėja tik AB „Prienų šilumos tinklai“ aptarnaujamose teritorijose.

 

Pritarta rajono vietinės reikšmės viešųjų ir vidaus kelių schemos specialiojo plano rengimui

Taryba pritarė Prienų rajono savivaldybės teritorijos vietinės reikšmės viešųjų kelių tinklo išdėstymo žemėtvarkos schemos – specialiojo plano rengimui. Pasak Tarybos nario H. Radvilavičius, šis klausimas labai svarbus, susijęs su dideliais finansiniais ištekliais, todėl jis prašė administracijos pakoreguoti seniūnų sprendimus, kad jie neįtrauktų neperspektyvių vidaus kelių. „Soc. lenktynės – kas prirašys daugiau kilometrų, daugiau gaus lėšų – šiuo metu nelabai galioja, nes lėšos vis tiek yra ribotos“, – teigė Tarybos narys.

Savivaldybė, patvirtinusi vietinių kelių sąrašą ir grafinius schemos sprendinius, turės atlikti kelių įteisinimo procedūras: nustatyti savivaldybės vidaus kelius, inventorizuoti savivaldybės viešo naudojimo ir savivaldybės vidaus kelius.

 

Opozicijos prašymas įvertinti Tarybos nario darbų pagrįstumą

Praėjusiame Tarybos posėdyje opozicijos atstovė R. Zablackienė kreipėsi į administracijos direktorių, prašydama paaiškinti, ar pagrįstai Balbieriškio seniūnui A. Tomkevičiui buvo išmokėta 4 150 litų pašalpa jo laikino nedarbingumo laikotarpiu, nors už tą laikotarpį esą moka „Sodra“. Be to, ji sakė turinti informacijos, jog praėjusią savaitę administracijos direktorius tam pačiam seniūnui pakėlė kategoriją.

Opozicija kreipėsi į merą ir valdančiąją daugumą su prašymu inicijuoti tyrimą dėl Tarybos nario E. Visocko užimamų pareigų dviejose Savivaldybės įstaigose suderinamumo, darbo grafiko Kūno kultūros ir sporto centre pagrįstumo, teisėtumo ir efektyvumo, nustatyti ir išieškoti galimai Savivaldybės biudžetui padarytą žalą, kai E. Visockui buvo mokamas atlyginimas už KKSC direktoriaus pavaduotojo darbą, o tuo pačiu metu jis užsiiminėjo visuomenine vekla. Esą tokia pati situacija tęsiasi ir šiais metais.

Patikindamas, kad į opozicijos paklausimą atsakysiąs, kaip ir pridera, raštu administracijos direktorius iš anksto norėjo nuraminti Tarybos narius, kad A. Tomkevičius – ne vienintelis žmogus, kuriam buvo išmokėta pašalpa ligos atveju. Anot A. Marcinkevičiaus, tai yra numatyta teisės aktuose, be to, A. Tomkevičiui nebuvo suteiktos išskirtinės sąlygos, esą jis vienintelis iš visų savivaldybėje dirbančių seniūnų neturėjo tokios kategorijos ir gavo mažiausią atlyginimą.

E. Visockas taip pat pažadėjo atsakyti į R. Zablackienės paklausimą raštu. Pabrėždamas, kad Kultūros, švietimo, turizmo ir sporto komitetas turėtų būti atsakingas už savo srityje vykdomą politiką, o jo ir koalicijos požiūris į sporto ir sveikatingumo veiklos formavimą skiriasi iš esmės, E. Visockas pranešė pasitraukiąs iš komiteto pirmininko pareigų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close