Susitikimas su Prienų sveikos gyvensenos klubo „Versmenė“ narėmis

Kovo pabaigoje Šilavoto pagrindinėje mokykloje lankėsi Prienų sveikos gyvensenos klubo „Versmenė“ atstovės D. Šaltienė, I. Zieniuvienė, L. Janušauskienė, V. Januševičienė, B. Trainavičienė.

Susitikimo tikslas – ugdyti mokinių sveiką gyvenseną, ypač mitybą. Gyvename tokiu laikmečiu, kai parduotuvėse mirgėte mirga įvairių saldumynų. Jie nebrangūs, tačiau pasižiūrėjus į sudėtį darosi baugu…

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos gyvensenos klubo moterys pasiskirstė darbais su įvairaus amžiaus mokiniais. Moterys iš anksto labai kruopščiai ruošėsi. L. Janušauskienė ir B. Trainavičienė bendravo su pradinių klasių mokiniais tema „Ne viskas skanu, kas saldu“. Moterys ne tik pasakojo, bet ir mokė mokinius pasigaminti „triufelius“ iš apvirtų morkų masės, pavoliojant ją rudame cukruje, sezamo sėklose ir kokosų drožlėse. Skanūs „triufeliai“ iš riešutų, džiovintų vaisių masės, apveltos kokoso drožlėmis. Mokiniai turėjo galimybę šių saldumynų pasigaminti patys, savomis rankomis.

Mokiniai atsinešė daug pirktų saldumynų, kuriuos komentavo klubo narės ir patarė, ar verta juos pirkti ir valgyti…

6–8 klasių mokinius I. Zieniuvienė ir V. Januškevičienė mokė, kaip pasigaminti ir pasipuošti stalą sveikuoliškais sumuštiniais. Klubo narės buvo paruošę daug įvairių sumuštinių, kurie mirgėte mirgėjo ant stalo. I Zieniuvienė parodė, kaip gražiai sulankstyti servetėles. V. Januškevičienė mokiniams paskaitė daug patarlių apie duoną, užminė mįslių, kurias įminti buvo sunkoka. D. Šaltienė diskutavo su 9–10 klasių mokiniais apie sveikos mitybos principus bei žalingus įpročius, patarė, kaip jų atsisakyti.

Dėkojame Prienų sveikos klubo „Versmenė“ narėms už nuoširdų bendravimą su mokiniais ir mokyklos bendruomene. Tikime, kad šis susitikimas ne paskutinis…

 

 

 

Soc. pedagogė K. Dabrišienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close