Žemės dienos paminėjimas Birštono vienkiemio darželyje-mokykloje

Kovo 20 d., gražų ir saulėtą penktadienį, Birštono vienkiemio darželio-mokyklos mokytojai, mokiniai ir jų tėveliai ne tik pro tamsintus stiklus stebėjo Saulės užtemimą, bet mokyklos salėje paminėjo ir pasaulinę Žemės dieną.

DSCF5987

Šventinės popietės metu mokyklos direktorė Regina Gustaitienė priminė šios ypatingos dienos svarbą kiekvienam iš mūsų bei pristatė renginio tikslą. Mokiniai su muzikos vadove Lijana Stakauskaite renginio dalyviams daina „Žiogo namas“ atskleidė gamtos grožį. Renginyje taip pat nuskambėjo šie garsaus Lietuvos geografo ir gamtininko Česlovo Kudabos žodžiai apie pavasario pradžią ir žemę: „Kiekvienų metų pavasario slenkstyje mūsų žemėje trumpam stoja nepaprastas žibučių metas. Tada šviesiuose be paunksmio miškuose žydi tik ta viena mėlynžiedė gėlė. Virš jos velėnos kvapą kilnoja giedri sausvėjai, paukščių giedojimu pasitvenkia padangė. Vidurdienį, įsėdus į padebesių keltą, verta pakilti… Argi reikia stebėtis, jei žmogus lyg į meno šventę perka bilietą norėdamas pasigėrėti iš aukštai gimtąja žeme… “ Vėliau šios mokyklos pirmos klasės mokinio Nedo Patinsko mama Edita Patinskienė paukščių balsų įrašo fone pasakojo mokiniams apie Žemei „nedraugiškus“ mūsų darbus, skatino domėtis gamta, jos reiškiniais, plėtė renginio dalyvių žinias, kvietė prisiminti kiekvieno pareigą ir galimybes pačiam gerinti savo aplinką, prisidėti prie Žemės išsaugojimo. Po renginio vaikai skubėjo į mokyklos kiemą, kur papuošė medelius ir tvorą kartoniniais paukščiais ir drugeliais, iš anksto pasigamintais su klasės mokytojomis. Po tokių mažų, bet svarbių darbų vaikai žaidė ir džiaugėsi saulėta pavasario diena.

Džiaugiuosi man suteikta galimybe šiame draugiškame mokytojų, mokinių ir jų tėvelių kolektyve paminėti astronominį pavasarį – Žemės dieną, taip pat noriu padėkoti mokyklos direktorei Reginai Gustaitienei už geranorišką priėmimą atlikti mokslinę tiriamąją praktiką jos vadovaujamoje įstaigoje. Kaip mama, kviečiu visus tėvelius bendradarbiauti su jų vaikučius visapusiškai ugdančia įstaiga, nudžiuginti atžalas dėmesiu ir sektinu pavyzdžiu.

Parengė

MRU Teisės edukologijos studijų programos magistrantė

Edita Patinskienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close