Padėkota Prienų kraštą garsinusiems sportininkams (GALERIJA)

Kasmet Prienų rajono savivaldybėje pagerbiami visus metus treniravęsi, sportavę bei varžybose dalyvavę ir aukštas vietas iškovoję Prienų krašto sportininkai. Ne išimtis ir 2014 m. Šie metai tikrai buvo labai dosnūs sportininkams. Į Prienų rajoną atkeliavo ne vienas aukso, sidabro bei bronzos medalis ar apdovanojimas.

DSC_5743

 

galerija0906

Į iškilmingą santuokų registravimo salę Prienų rajono savivaldybėje susirinko ne tik praėjusių metų geriausieji, bet ir tie, kurie juos vedė pergalių taku – treneriai, tėvai, artimieji. Jiems padėkoti susirinko ir aukščiausioji, paskutines kadencijos dienas skaičiuojanti, rajono valdžia – meras Vytas Bujanauskas, mero pavaduotojas Egidijus Visockas, administracijos direktorius Algis Marcinkevičius, Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, vyriausiasis specialistas Adomas Kubilius.

Tarp geriausių sportininkų, žinoma, pateko ir krepšininkai. Praėjusių metų sezonas ne tik atnešė pergales ir šlovę „Prienų“ krepšinio klubui, tačiau ir išgarsino patį Prienų kraštą. Prienų „Prienų“ komandos kapitonas Paulius Ivanauskas atsiėmė padėką už Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medalį bei Baltijos krepšinio lygoje (BBL) laimėtą 2-ąją vietą. Jis du kartus kartu su komanda iškovojo ir Lietuvos krepšinio federacijos taurę.

Nors dažniausiai ekranuose ir laikraščiuose matome tik krepšininkus, tačiau padėką už puikią sportinę karjerą atsiėmė ir krepšininkė Rita Šilinskaitė, nuo 2012 metų žaidžianti Utenos „Utena“ komandoje Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL).

Parėjusiais metais visą glėbį asmeninių rekordų bei apdovanojimų susirinko Marius Žiūkas. Pasaulio sportinio ėjimo taurės varžybose jam pavyko pasiekti 34 -ąją, Europos lengvosios atletikos čempionate – 22-ąją, o Lietuvos čempionate – dvi pirmąsias vietas 10 km ir 5 km sportinio ėjimo rungtyse. Pirmoji vieta Mariui attiteko ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės 5 km sportinio ėjimo varžybose.

Vytautas Sadauskas praėjusiais metais pasaulinėse kultūrizmo „Mr. Universe“ varžybose Vokietijoje tapo pasaulio čempionu veteranų grupėje absoliutaus svorio kategorijoje. Pirmos vietos apdovanojimus jis surinko ir Lietuvos bei Baltijos čempionatų ir kultūrizmo varžybų čempionatuose.

Visus nudžiugino ir kovų menų atstovas Rokas Stambrauskas. Lapkričio 15 dieną Vokietijoje vykusiame 5-ajame organizacijos „Rock The Cage“ rengiamame MMA (mišrių kovos menų) kovų turnyre, kuriame dalyvavo 22 kovotojai iš Rusijos, Lenkijos Vokietijos ir Lietuvos, Prienų kūno kultūros ir sporto centro bei „Vėjo“ klubo treneris, profesionalus MMA kovotojas Rokas Stambrauskas dvikovoje įveikė geriausią Vokietijos K-1 kovotoją sunkiasvorį Ferry Otto ir iškovojo taurę.

Prienų krašte populiarus ir futbolas. Tai gali patvirtinti Donatas Bendinskas. Praėjusiais metais Lietuvos futbolo federacijos (LFF) I lygoje žaisdamas Kauno „Stumbro“ komandoje jis iškovojo I vietą, LFF II lygoje žaisdamas su Prienų „Rūdupio“ komanda – VII vietą, o vis dar vykstančiose salės futbolo „A“ lygoje kartu su atstovaujama komanda Kauno „Inkaru“ kovoja dėl I vietos. Tarptautinis turnyras Lenkijoje „Ketrzyn cup“ jam atnešė I vietą bei geriausio turnyro žaidėjo vardą.

Savo laimėjimais visus džiugina ir stalo tenisininkas Bernardas Žiūkas.Nuo praėjusių metų jis – vis dar geriausią reitingą turintis stalo tenisininkas Prienų rajone.

Badmintono varžybose nuolatos savo gimtąjį kraštą prisimena ir Dalius Juodsnukis. Varžybose „Entuziazmas ir patirtis“ vyrų vienetų varžybose jis iškovojo 3-čią, vyrų dvejeto varžybose – 1 vietą, Lietuvos taurės varžybose vyrų dvejete – 2 vietą, Lietuvos taurės varžybų mišriame dvejete – 3 vietą.

Smiginiame visada puikiai sekasi Mindaugui Barauskui. Jis 2014 m. VII Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių, vykusių Prienuose, nugalėtojas.

Visada didesnio stalo savo apdovanojimams sudėti prireikia ir orientavimosi sporto senbuviui Andriui Valatkai. Praėjusiais metais auksas iš rankų išsprūdo, tačiau aplenkęs dešimtis ir šimtus kitų orientacininkų jis vis tiek iškovojo brangesnio metalo vertas vietas: Lietuvos veteranų „Olifėjos“ taurėje (27 etapai) – 2 vietą galutinėje įskaitoje, Lietuvos klubų taurėje – 3 vietą, Lietuvos čempionato sprinto trasoje – 2 vietą, Lietuvos čempionato vidutinėje trasoje – 4 vietą, Lietuvos čempionato estafečių trasoje – 4 vietą ir Lietuvos taurėje – 4 vietą.

Į Prienų kraštą grįžta ir irklavimo varžybos. Už sėkmingą sportinę karjerą buvo padėkota ir irkluotojui Karoliui Kamarauskui.

Padėkos už sportininkų parengimą buvo įteiktos ir jų treneriams. O visus susirinkusius dainomis džiugino Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro moterų vokalinis kvartetas.

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close