Rudens saulelė beržynus auksuoja. Vėjelis išmargintus lapelius per pievas ir laukus nešioja. Smagu vaikučiams žaisti su nukritusiais lapais, klausytis jų čežėjimo. Bet dar smagiau sueiti būrin, kartu žaisti, šokti, dainuoti, rudenėlio dovanėlėmis vaišintis.

Spalio 23 d., antradienį, į Birštono vienkiemio darželį-mokyklą rinkosi  vaikučiai kaip ir kiekvieną dieną. Tačiau tądien jų nuotaika buvo ypatingai gera, nes salėje – Rudenėlio šventė. Net akys raibo nuo kompozicijų iš daržovių ir vaisių, kurias darželinukai ir priešmokyklinės grupės vaikučiai padarė kartu su auklėtojomis.

Darželio grupės vaikučiai dainavo daineles apie rudenį, baravyką, darželį, šoko ratelį apie uodą, deklamavo eilėraštukus apie daržoves. Taip pat vaidino pasaką „Ropė“. Priešmokyklinės grupės vaikučiai suvaidino pasakėlę „Stebuklinga Rudens lazdelė“, dainavo daineles apie rudenėlį. Darželinukai kartu su savo draugais iš priešmokyklinės grupės sudainavo dainelę „Ruduo“ ir sušoko ratelį „Daržovių kraitelė“. Šventinio koncerto pažiūrėti atėjo įstaigos darbuotojai bei tėveliai.

Stalai buvo pilni mamyčių gamintų mišrainių, tad teko rinkti komisiją, kad išrinktų skaniausią, gražiausią, spalvingiausią ir įdomiausią. Kol komisija darbavosi prie mišrainių stalo, mažieji vaikučiai neliūdėjo, jie kartu su tėveliais žaidė auklėtojų paruoštus žaidimus: mėtė bulves į pintines, rinko kaštonus, minė mįsles, vardino valgius iš daržovių, rūšiavo lapus. Šventės pabaigoje vaikai pasivaišino pačių darytu pyragu. Šventė baigėsi, bet niekas neskubėjo skirstytis.

Rudenėlis jau atsisveikina su mumis. Bet jis ir vėl sugrįš su savo gėrybėmis.

 

Dalia Garmuvienė,

Birštono vienkiemio darželio-mokyklos vyr. auklėtoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close