Atsinaujina Birštono senamiestis

Istorinėje kurorto dalyje šiuo metu baigiamas įrengti Kneipo terapijos parkas, vyksta baigiamieji istorinio Birutės šaltinio rekonstrukcijos darbai, tvarkoma Druskupio upelio aplinka. Neseniai išardytas ir seno fontano (buvusio malūno) vamzdynas, stovėjęs nenaudojamas ne vienus metus. Beje, jis daugeliui kelia nostalgiją, nes buvo lyg ir kurorto vizitinė kortelė.

 IMG_9764

„ Šis statinys buvo sugriuvęs, vamzdžiai susidėvėję, todėl reikėjo jį išardyti. Toje vietoje, šalia Kneipo takelių, planuojame įrengti daugiamečius gėlynus, pastatyti suoliukus poilsiui. Ateityje gal ką nors ir gražiau sugalvosime padaryti, kad būtų šioje miesto dalyje jaukiau ir patraukliau“, – sakė Birštono MTT direktorius Algirdas Kederys.

Direktorius paminėjo, kad šiais metais „banginuko gėlynas“ bus sodinamas ne prie kurhauzo esančiame šlaite, bet priešingoje pusėje, link bažnyčios.

Gegužės viduryje žadama pristatyti užbaigtą Kneipo terapijos parką, istorinį Birutės šaltinį, Druskupio upelį su banginuku, o vėliau ir mineralinio vandens paviljoną. Artimiausiu metu žadama atidaryti ir mineralinio vandens garinimo bokštą prie „Eglės“ sanatorijos. Šiuo metu įrenginys išbandomas ir birštoniečiai jau gali susipažinti su bokšto veikimo principu, pakvėpuoti jūros oru.

Labai džiugu, kad vasaros sezoną Birštonas pasitiks labai atjaunėjęs ir pasipuošęs.

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close