Prienų bendruomenės visuotinis ataskaitinis susirinkimas

Kovo 18 d. įvyko asociacijos Prienų bendruomenė visuotinis ataskaitinis susirinkimas. Jo metu buvo išklausytos 2014 metų Prienų bendruomenės veiklos ir finansinė ataskaitos, apsvarstytas naujų įstatų projektas, Prienų bendruomenės adreso Registrų centre keitimas ir kiti klausimai.

10348211_1536900009866942_5285195981316557431_n
Asociatyvinė nuotrauka

Asociacijos Prienų bendruomenė narius maloniai po savo stogu priglaudė užeiga „Guogis“, kurios savininkai sutiko po juo įregistruoti ir Prienų bendruomenę.

Visuotiniame ataskaitiniame susirinkime dalyvavo daugiau nei pusė visų registruotų Prienų bendruomenės narių. Bendruomenės pirmininkė Auksė Grižaitė pasveikino visus, kurie kartu keliauja Prienų bendruomenės veiklos keliu, kurie savanoriauja, remia ir įvairiapusiškai talkininkauja bendruomeniniuose darbuose.

Prienų bendruomenės 2014 m. veiklos ataskaitoje atsispindėjo praėjusių metų bendruomenės renginiai ir vykdyti projektai, kuriuos pristatė šių projektų vadovai arba atstovai. Praėjusių metų Prienų bendruomenės veikla buvo pradėta Padėkos diena. Bendruomenės pirmininkė A. Grižaitė džiaugėsi, kad Padėkos dieną visuomet būna moksleivių, koncertuojančių renginyje, ir žmonių, kurie turi už ką bendruomenei padėkoti, o bendruomenė turi galimybę jiems visiems pasakyti ačiū. Dar vienas visiems gerai žinomas praėjusių metų renginys – jaunųjų dizainerių konkursas „Kūrybos oazė“ (pagrindinė koordinatorė ir iniciatorė Sonata Šalčiuvienė), kurį, skirtingai nei anksčiau vykusius, finansavo Lietuvos kultūros taryba. A. Grižaitė pasidžiaugė, kad bendruomenė galėjo surengti respublikinį konkursą, kuris praėjusiais metais sulaukė apie 200 dalyvių. Jis nesibaigė vien grandioziniu renginiu – vasarą 60 jaunųjų dizainerių turėjo progą dalyvauti kūrybinėje stovykloje kaimo turizmo sodyboje „Šaltupis“, kur prie jų prisijungė ir Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centro vaikai.

Vasarą Veiveriuose buvo organizuotas tradicinis rajono bendruomenių sąskrydis, kuriame taip pat dalyvavo Prienų bendruomenės komanda, laimėjusi daug prizinių vietų. Už gausų ir gražų bendruomenės stalą A. Grižaitė dėkinga Prienų restoranui „Beržas“ ir jo savininkei, nuolatinei Prienų bendruomenės rėmėjai Augustei Pociūtei. Restorano savininkė po savo įmonės stogu 2014 m. priglaudė ir tradicinio bendruomenės renginio „Kalėdų žvaigždė“ dalyvius. Pernai šis šviesus, dvasingas renginys iš konkurso virto „Šiltų širdžių sambūriu“, kuriame, kaip ir kasmet, sulaukta daug muzikuojančio jaunimo, vaikų ir jų tėvelių, dalyvavusių kūrybinėse dirbtuvėse, gaminusių kalėdinius žaislus. Be to, sulaukta ir stipraus, geru bendruomenės bičiuliu jau tapusio rėmėjo – Prienų bitininkystės produktų bendrovės „Wilara“, kuriai vadovauja Gediminas Olsevičius.

Vienas pagrindinių projektų, nuo kurio pradėta stipriai dirbti socialinėje srityje, – jau šeštus metus gyvuojantis Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centras, kurio veiklą pristatė šio centro vadovė Vilma Bražukaitienė. Praėjusiais metais projekte dalyvavo 49 vaikai ir 31 šeima, visi jie buvo įtraukti į individualias bei grupines veiklas. Užsiėmimų formos įvairios – nuo muzikos, kulinarijos, kompiuterinio raštingumo, kūrybiškumo, sporto su kineziterapeutu užsiėmimų iki stovyklų, kelionių ir darbinių įgūdžių ugdymo.

Per 2014 m. bendruomenė sulaukė savanorių psichologų, kurie teikė konsultacijas tiek vaikams, tiek šeimoms. Didelė paspirtis centrui maisto produktais bei kūrybinėmis priemonėmis vaikams – „Maisto banko“ parama ir kilnių žmonių pagalba. Ir vėl negali nepaminėti pagalbos ranką nuolat ištiesiančių Gedimino ir Danutės Olsevičių (UAB „Wilara“), „Beržo“ direktorės A. Pociūtės, dosnių rėmėjų, prisidėjusių prie kalėdinės išvykos į Kaune vykusį spektaklį „Ledynmetis“. Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centro projekto vadovė tarė nuoširdų ačiū visiems esamiems ir būsimiems geradariams, kurie kasmet prisijungia ir prie vaikų socialinio ir kultūrinio užimtumo gerinimo ir – kas ypač teikia daug džiaugsmo – kalėdinių vaikų svajonių išpildymo.

Dar vieną Prienų bendruomenės vykdomą projektą –„Dienos centruose besilankančių šeimų, patiriančių socialinę atskirtį, integracija į darbo rinką“, besitęsiantį keletą metų ir jau einantį į pabaigą, pristatė projekto darbuotoja, profesinio veiklinimo specialistė, psichologė Violeta Bendinskienė. Prienų bendruomenė yra šio projekto partnerė kartu su dar keturiais centrais Lietuvoje, siekiančiais mažinti žmonių socialinę atskirtį, didinti socialinį ugdymą bei paruošimą darbo rinkai, organizuoti šių žmonių įdarbinimą bei palaikymą darbo rinkoje. V. Bendinskienė akcentavo, kad per trejus metus jau paruoštos trys grupės po 10 žmonių, paskutinėje grupėje yra 15 žmonių. Iš pirmo trisdešimtuko yra dvi klientės, kurios turi gausias šeimas, aštuonios – vienišos, auginančios nepilnamečius vaikus, trys – socialinės rizikos šeimų sąraše, septyni ilgalaikiai bedarbiai, dešimt klientų – socialinių pašalpų gavėjai. Šiose šeimose auga 51 nepilnametis vaikas. Džiugina tai, kad dalis klientų jau baigę mokymus ir dirba, dalis intensyviai ieško darbo pagal įgytą profesinę kvalifikaciją. Visi klientai dalyvauja visose bendruomenės vykdomose veiklose, o dalis tapo Prienų bendruomenės savanorių centro nariais. „Mes pačios bandom tvirtai tikėti tuo, ką darome, ir matome, kad iš mūsų klientų gyvenimo dingsta žodis „neįmanoma“. Dėl abipusio visapusiško sutarimo, didelio noro šiandien jau turime gerus rezultatus: iš visų trijų grupių jau dirba 40 procentų klientų“, – pasidžiaugė V. Bendinskienė.

Bendruomenės narė V. Bražukaitienė apžvelgė ir mažesnius Prienų bendruomenės vykdytus projektus šeimos gerovės srityje. Bendruomenės finansinę ataskaitą pateikė Diana Krilavičienė. Iš ataskaitos matyti, kad bendruomenės iždas nėra didelis, pernai metais svyravęs apie pustrečio tūkstančio litų, todėl didžiausia viltis – žmonių finansinė parama, t. y. skiriami 2 proc. nuo sumokėtų pajamų mokesčio.

Išklausius Prienų bendruomenės 2014 m. veiklos bei finansinę ataskaitas, Revizijos komisijos išvadas, buvo svarstomi nauji įstatai, tariamasi dėl bendruomenės adreso pakeitimo. Bendruomenės pirmininkė A. Grižaitė padėkojo bendruomenės narei Angelei Garmuvienei už pasiūlymą įregistruoti Prienų bendruomenės buveinę adresu: Tylioji g. 12, kur ateityje, ko gero, vyks visi bendruomenės Tarybos susirinkimai ir naujų darbų bei aktualijų aptarimai.

Susirinkimo pabaigoje A. Grižaitė pasidžiaugė, kad yra tiek stiprių žmonių, kurie priklauso Prienų bendruomenei nuo pat jos įsikūrimo pradžios, nuo 2003-ųjų metų, padėkojo už savanorystę, gražias iniciatyvas ir visiems susirinkusiems įteikė po pavasarinį gėlės žiedą, palinkėdama aktyviau jungtis į Prienų bendruomenės narių gretas, aktyvinti jos veiklą, teikti novatoriškas idėjas, socialines iniciatyvas ir pasiūlymus.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close