„Tramtatulyje“ liejosi ir juoko ašaros (GALERIJA)

Kovo mėnesį Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vėl šurmuliavo didelis būrys jaunuolių. Čia vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių liaudies kūrybos atlikėjų konkurso „Tramtatulis“ Suvalkijos (Sūduvos) regioninis ratas. 

DSC_5082

galerija0906 galerija0906

 

Regioniniame rate dalyvavo vos prieš keletą savaičių rajoniniuose turuose išrinkti 63 geriausi savivaldybių liaudies atlikėjai iš Kauno, Vilkaviškio, Jurbarko, Marijampolės, Šakių, Kalvarijos, Kazlų Rūdos, Prienų rajonų bei Birštono.

 

Nuotaikingi pasakotojai, dainininkai ir muzikantai įrodė, jog lietuvių tautos kultūra ne tik neišnyko, bet yra saugojama ir puoselėjama. Klausantis mažųjų pasakotojų istorijų, daug kam iš akių ritosi juoko ašaros. Vaizdinga senoji lietuvių tarmė ne tik pagyvino pasakojamas istorijas, bet ir džiugino pačius pasakotojus. Šypsenos nušvietė net visą salę.

 

Moksleivius vertinusi komisija rezultatus paskelbė tik paskutinėmis kovo dienomis, beprasidedant kalendoriniam pavasariui ir visiems laukiant šv Velykų. Taigi paaiškėjo, kad Prienų rajonui respublikiniame etape atstovaus dainininkas Nojus Valenta (9 m., Jiezno kultūros ir laisvalaikio centras, mokyt. Ingrida Valentienė), dainininkės Erika Švenčionytė (11 m.) ir Aurelija Šimkutė (12 m., Jiezno muzikos mokykla, mokyt. Laimutė Benokraitienė), dainininkė Gabija Sodaitytė (11 m., Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, mokyt. Alma Liutkienė), dainininkai Dominykas Baronas (16 m.) ir Vytautas Mitkevičius (17 m., Prienų „Žiburio“ gimnazija, mokyt. Roma Ruočkienė), muzikantas (armonika) Dovydas Bukevičius (18 m., Prienų meno mokykla, mokyt. Algirdas Seniūnas) bei dainininkė Augustė Lyberytė (16 m., Prienų ,,Žiburio“ gimnazija, mokyt. R. Ruočkienė).

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close