Šaudymo varžybos Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti

Kovo 9 dieną jaunieji šauliai dalyvavo šaudymo varžybose, skirtose Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Kiekvieną komandą sudarė penki šauliai. Dvi jaunųjų šaulių komandos atvyko iš Birštono, viena – iš Išlaužo, dvi – iš Jiezno. Prieniškiai taip pat sudarė vieną komandą.

DSC00792

 

Šaudyti buvo galima net iš trijų šautuvų. „Galbūt tavo pasirinkimas lems rezultatą, – kalbėjo vienas iš šaulių, – todėl reikia rinktis atsakingai.“ Dalyviai, pasirinkę pneumatinį šautuvą, varžėsi keletą valandų. Šauti reikėjo aštuonis kartus: trys šūviai buvo bandomieji ir penki jau įskaitiniai. Nuaidėjus paskutiniams šūviams beliko susumuoti komandinius ir individualius rezultatus. Varžybų dalyviai buvo apdovanoti diplomais, medaliais ir komandinėmis taurėmis. Komandų įskaitoje pirmąsias dvi vietas laimėjo abi Jiezno komandos, vadovaujamos Daumanto Žigo ir Luko Mockevičiaus. Trečiąją taurę parsivežė Birštono komanda. Individualioje įskaitoje pirmąją vietą tarp vaikinų užėmė Justas Zailskas (Birštono gimnazija), antrojoje vietoje liko Kevinas Mazuronis (Jiezno gimnazija), trečioje – Daumantas Žigas (Jiezno gimnazija). Tarp merginų pirmoji buvo Eglė Vinskaitė (Jiezno gimnazija), antroji – Julija Žajanckauskaitė (Birštono gimnazija), trečioji – Karolina Mildažytė (Prienų rinktinė) ir ketvirtoji – Saulė Valatkevičiūtė. Iš viso varžybose dalyvavo keturios merginos ir apie trisdešimt vaikinų.

Susirinkę ginklus ir šovinius, nukabinęs kiaurus taikinius, jiezniečiai jau mąstė apie mokyklines šaudymo iš pneumatinio šautuvo varžybas…

Eglė Vinskaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close