Prienų rajono savivaldybės meras 2015–2019 m. – Alvydas Vaicekauskas

Prienų krašto gyventojai jau pirmame savivaldybių merų rinkimų ture rodę palankumą Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatui Alvydui Vaicekauskui, didesnį palankumą jam parodė ir antrajame ture.

DSC_4204a

Rinkimų dieną rinkėjų aktyvumas Prienų rajono savivaldybės apygardoje buvo gana mažas. 10 val. jis siekė 5,01 proc., 14 val. – 18,94 proc., 19 val. – 29,18 proc. Iš viso rinkimų dieną balsavo 9790 (39,72 proc.) turinčių teisę balsuoti Prienų krašto gyventojų. Iš jų 1,91 proc. rinkėjų balsavimo biuletenius sugadino arba užpildė neteisingai.

Pagal rinkimų rezultatus, atėjusius iš visų 30 apylinkių, partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatę Loretą Jakinevičienę Savivaldybės mere norėjo matyti 4567 (46,65 proc.), Alvydą Vaicekauską – 5223 (53,35 proc.) Prienų krašto gyventojų.

Remiantis šiais rezultatais, antrojo savivaldybių merų rinkimų turo nugalėtoju ir naujos kadencijos (2015–2019) Prienų rajono savivaldybės meru laikomas Alvydas Vaicekauskas.

DSC_4201a

DSC_4191a

Naujajam merui Alvydui Vaicekauskui teks ketverius metus garsinti savo kraštą bei kelti jo ekonomiką. Kartu paaiškėjo, kad jo vadovaujama koalicija  taps valdančiąja dauguma. Žinoma, tik vieno balso persvara bus itin greitai įvertinta likusiųjų opozicijoje. A. Vaicekauskas, vis dar atviras deryboms ir pasitikėdamas savo vadovaujama koalicija, kviečia prie savo komandos prisijungti opozicijoje liekančius naujosios Tarybos narius.

A. Vaicekauską aktyviausiai palaikė Purvininkų apylinkės rinkėjai – 90,11 proc., pasyviausiai – Klebiškio – 31,35 proc. Didžiausioje, Dariaus ir Girėno apylinkėje (2676 rinkėjų) laimėjo A. Vaicekauskas – 58,73 proc., mažiausioje – Purvininkų apylinkėje (217 rinkėjų) taip pat laimėjo A. Vaicekauskas – 90,11 proc. A. Vaicekauskas laimėjo ir visose Prienų miesto apylinkėse.

Antrasis rinkimų turas prasidėjo jau Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Kovo 11–12 dienomis vyko išankstinis balsavimas savivaldybių merų rinkimų antrajame ture. Jau tuomet iš atvykusių atiduoti savo balsą rinkėjų skaičiaus buvo galima spręsti, kad antrajame ture dalyvaus kur kas mažiau rinkėjų.

Visose savivaldybėse merai buvo renkami jau tik iš dviejų daugiausiai savivaldybės gyventojų balsų pirmame ture surinkusių kandidatų. Prienų rajono savivaldybėje rinkėjai turėjo pasirinkti tarp Lietuvos socialdemokratų partijos kandidato Alvydo Vaicekausko ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatės Loretos Jakinevičienės. Birštono savivaldybėje savo balsus atiduoti galėjo kurorto svečiai, besigydantys ar besiilsintys Birštone, tačiau gyvenantys kitose savivaldybėse.

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną Prienų rajono savivaldybės rinkimų apylinkėje apsilankė tik 69 rinkėjai, dar 4 balsai gauti specialiuoju paštu, antrąją dieną savo valią išreiškė jau 349 rinkėjai, dar 158 – specialiuoju paštu. Iš viso per pirmas dvi pakartotinių rinkimų dienas apylinkėje balsavo 418, o specialiuoju paštu 162 Prienų krašto gyventojai. Pirmame rinkimų ture išankstinio balsavimo metu savo valią rinkimų apylinkėje išreiškė 582, o specialiuoju paštu – 232 Prienų krašto gyventojai.

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną Birštono savivaldybės rinkimų apylinkėje apsilankė tik 2 rinkėjai, o specialiuoju paštu balsavusiųjų nebuvo. Antrąją dieną savo valią išreiškė jau 11 rinkėjų, specialiuoju paštu – vėlgi nė vienas. Iš viso per pirmas dvi pakartotinių rinkimų dienas balsavo 13 Birštono krašto svečių. Pirmame rinkimų ture, kai buvo renkamas Birštono meras, išankstinio balsavimo metu savo valią rinkimų apylinkėje išreiškė 236, o specialiuoju paštu – 31 Birštono krašto gyventojas.

Kovo 13–14 dienomis vyko balsavimas namuose. Kovo 13 d., penktadienį, savo balsus namuose atidavė 1191 Prienų krašto gyventojas, kovo 14 d. tokių balsavusiųjų jau buvo 1750. Iš viso prieš pagrindinę rinkimų dieną balsavo 2370 arba 9,44 proc. rinkimų teisę turinčių Prienų krašto gyventojų.

Alvydas Vaicekauskas

Praėjus vos valandai po rinkimų apylinkių uždarymo apsilankius Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Prienų skyriaus rinkimų štabe, čia susirinkusiųjų veiduose jau švietė šypsenos. Nors oficialūs rezultatai buvo labai menki, apylinkių stebėtojai savo bendrapartiečiams jau perdavinėjo pirminius balsavimų rezultatus. Vos per vieną valandą jau buvo žinomi preliminarūs visų apylinkių balsavimo rezultatai – nors balsavimo biuleteniai užklijuotuose vokuose dar nebuvo suskaičiuoti, tačiau bendra Prienų krašto rinkėjų pasirinkimo tendencija buvo aiški. LSDP Prienų skyrius jau sveikino savo lyderį A. Vaicekauską.

Naujasis Prienų rajono savivaldybės meras A. Vaicekauskas buvo ypač dėkingas kartu su juo dirbusiai komandai ir, žinoma, labiausiai – rinkėjams. Pasak jo, rinkimų rezultatai patvirtino, kad Prienų krašto gyventojai yra pilietiški ir aktyvūs, vertinantys sąžiningumą ir atsakomybę. Toks rinkėjų apsisprendimas įpareigoja jį ir visą LSDP Prienų skyriaus komandą kryptingai dirbti Prienų rajono labui, atsižvelgiant į rinkėjų lūkesčius ir telkiant politines partijas. A. Vaicekauskas tiki, kad kartu su Prienų krašto gyventojais tęsdamas pradėtus svarbius darbus ir ieškodamas naujų galimybių pasieks, kad Prienų krašte būtų gera gyventi.

A. Vaicekaukas, jau žinodamas, kad pirmuosiuose tiesioginiuose Savivaldybės mero rinkimuose didesnė dauguma savivaldybės gyventojų pareiškė savo pasitikėjimą juo, neatsisakė savo rinkiminių pažadų ir patvirtino, kad visi pažadai bus išpildyti. Nors naujais pažadais mėtytis nedrįso, tačiau pažadėjo, kad padarys viską, jog savivaldybė, stabiliai keliavusi skolų augimo kryptimi, šias skolas sumažins. Tiesa, jis pažymėjo, kad prasidėjęs naujas Europos fondų įsisavinimo laikotarpis ne tik suteiks daugiau lėšų Prienų rajono savivaldybės infrastruktūros plėtrai bei ūkio gerinimui, bet ir pareikalaus papildomų lėšų iš Savivaldybės, todėl žymus situacijos gerėjimas greitu laiku gali būti ir nepastebėtas.

Loreta Jakinevičienė

Kai po preliminarių rezultatų LSDP džiūgavo, vienu aukštu žemiau – partijos „Tvarka ir teisingumas“ Prienų skyriaus rinkimų štabe vyravo liūdnos nuotaikos. Didelio susižavėjimo nerodė nė vienas iš rinkimų naktį opozicijoje likusių koalicijos partnerių. Nors rinkėjų balsų skirtumas nedidelis, tačiau rezultatas vis tiek nedžiuginantis.

Pati kandidatė į Savivaldybės merus Loreta Jakinevičienė, nors ir buvo susirūpinusi, tačiau jos veide švietė optimizmas. Rinkimai pralaimėti, tačiau gautas rinkėjų palaikymas – milžiniškas. L. Lakinevičienė dėkojo ja patikėjusiems ir balsavusiems antrajame rinkimų ture rinkėjams. Pasak jos, 4567 gauti rinkėjų balsai yra didelis įvertinimas, paskata eiti pirmyn, įrodymas, jog žmonės mažais žingsneliais, tačiau ryžtingai siekia permainų ir naujo požiūrio į Prienų krašto ateitį. L. Jakinevičienė žadėjo ir toliau dirbdama Prienų rajono savivaldybės taryboje sąžiningai, atsakingai, principingai ir ryžtingai atstovauti žmonių interesams, nepamiršti prisiimtų įsipareigojimų. Koalicijos lyderė dėkojo ir visai komandai, kuri savo nuoširdžiu darbu įrodė, kad žmonės tiki išreikštomis idėjomis ir siekiais, bei koalicijos partneriams ir jų komandoms, palaikiusioms jos kandidatūrą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close