Viganto Giedraičio fotografijų paroda atkeliavo į Birštoną

Kovo 10 dieną Birštono kultūros centre Birštono visuomenei pristatyta Neringos savivaldybės mero pavaduotojo Viganto Giedraičio fotografijų paroda „Pasivaikščiojimas po Neringą“.

Parodos atidaryme dalyvavo ir Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, mero pavaduotojas Juozas Aleksandravičius, Birštono KC direktorius Zigmas Vileikis. Renginio metu koncertavo Neringos KC kanklininkės.

 IMG_9524

Merė N. Dirginčienė pasidžiaugė, kad Birštono ir Neringos savivaldybės bendradarbiauja įvairiose srityse, o dabar į kurortą atkeliavo ir fotografijų paroda.

Pristatydamas savo darbų parodą, V. Giedraitis sakė, kad su fotoaparatu nesiskiria nuo pat aštuntos klasės, be jo nevyksta nė į vieną kelionę. O ir Neringoje yra tokių vaizdų, kurie trunka vos vieną trumpą akimirką ir kuriuos reikia suspėti įamžinti, parodyti jų nepastebintiems.

„Nei Birštone, nei Nidoje žmonių jau niekuo nenustebinsi. Čia parodas rengia žinomi ir nusipelnę žmonės, o mano fotografijose – Nidos vaizdai įvairiais metų laikais. Čia galima palyginti, kas yra ledas ir kas yra bangos. Kai ledas mariose pajuda, būna baisiau ne bangos. Tas gamtos trapumas yra greta… Neatvežiau fotografijose nė vieno saulėlydžio, tik saulėtekius. Gražu stebėti, kai saulė pakyla kažkur ties Šilute, ties Ventės ragu. Gera, kai pamatai kylančią saulę“, – kalbėjo parodos autorius.

Iš tiesų daugelyje jo fotografijų užfiksuoti nepaprasti Neringos gamtos vaizdai žiemą, vasarą, pavasarį, rudenį, vietinių žmonių gyvenimo momentai, traukiami žvejų tinklai ir visa tai, kas būdinga nepaprastai gražiam pajūrio kampeliui.

Įspūdinga paroda džiaugėsi ir vicemeras J. Aleksandravičius, kaip visada svečius apdovanodamas Birštono suvenyrais.

V. Giedraitis pakvietė ir birštoniečius apsilankyti jų savivaldybėje su savo parodomis, atskleisti Birštono kurorto grožį pamariečiams.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close