Kaziuko mugė „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje

Kovo 4 dieną Prienų „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje vyko netradicinio ugdymo diena „Kaziuko mugė“. Šią šventę organizavo menų ir technologijų mokytojai.

 muge4

Aktų salėje vyko „Beždžioniukų diskotekos – lietuviškas folkšokas“ pasirodymai. 5–10 klasių mokiniai, pasipuošę lietuvių liaudies tautiniais rūbais, vadovaujami klasių vadovių, parengė šaunius pasirodymus, kurių metu skambėjo lietuvių liaudies dainos: „Aš pasėjau kanapėlę“, „Saulala motula“, „Stinta pūkis“ ir kt. Vertinimo komisija, vadovaujama mokyklos direktorės Ilonos Balčiukynienės, kiekvieną klasę apdovanojo padėkos raštais ir skyrė nominacijas už linksmiausius, stilingiausius, nuoširdžiausius, tradicijas puoselėjančius pasirodymus. Taip pat buvo pasveikinti gipsinių kaukių parodos-konkurso „Kaukių šėlsmas“ nugalėtojai. Šią parodą organizavo mokyklos technologijų vyr. mokytoja Vilma Glaveckienė.

Pradinių klasių mokiniai linksmas užduotis, kurias parengė muzikos mokytoja Ramunė Liutvynskienė, atliko padedami pradinių klasių mokytojų.

Nuskambėjus paskutiniams „Beždžioniukų diskotekos“ akordams mokykloje ėmė šurmuliuoti Kaziuko mugės dalyviai. Vieni kvietė paskanauti ir nusipirkti įvairių saldžių kepinių, medaus, sulčių, indiškos prieskonių arbatos, kiti siūlė pirkti rankdarbius iš medienos, keramikos, siūlų, karoliukų ir kt

Šis renginys – tai puiki paskata mokyklos bendruomenės nariams priminti lietuvių liaudies tradicijas bei papročius, skatinti mokyklos bendruomenės narių kūrybiškumą, kultūringą bei produktyvų bendradarbiavimą.

Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos dailės ir technologijų mokytoja Rasa Uleckienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close