„Čia mano Tėvynė ir buvo ir bus“

Kovo 10 dieną Ašmintos daugiafunkciame centre laisvalaikio salėje vyko šventinis koncertas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

asminta

Prieš 25-erius metus, 1990 metų kovo 11-ąją Lietuvos žmonės dar kartą patvirtino savo pasirinkimą būti laisviems, gyventi ir kurti laisvoje valstybėje. Ši diena – viena svarbiausių dienų Lietuvai, nes tai lietuvių kovų už nepriklausomybę, už gimtą kalbą, už savarankiškumo įteisinimą diena. Ašmintos laisvalaikio salės folkloro kolektyvas, vadovaujamas R. Vilkienės, pradinio ugdymo skyriaus mokiniai, padedami mokytojų R. Vaitauskaitės, R. Margelevičiūtės, V. Žiūkienės, pakvietė visus susirinkusiuosius džiaugtis, kad niekas netrukdo kalbėti ir rašyti, skaityti ir dainuoti lietuviškai. Koncerto metu stambėjo dainos apie Lietuvą, laisvę, gimtinę, kurias paruošė muzikos mokytoja R. Žibienė, buvo sekamos sakmės, pasakojamos legendos apie Lietuvos praeitį.

Kadangi Kovo 11-ąją sukanka, 85-osios Justino Marcinkevičiaus gimimo metinės, jo gyvenimo kelią ir kūrybą apžvelgė bibliotekininkė R. Šiugždinienė. Renginio metu buvo skaitoma poeto kūryba.

Džiaugdamiesi, kad gyvename laisvoje Lietuvoje, turėjome galimybę nukeliauti į praeitį apžiūrėdami parodą „Tokia buvo tėvų Lietuva“, kurią parengė Ašmintos laisvalaikio salės renginių organizatorė R. Vilkienė. Paroda veiks iki kovo 20 dienos, todėl kviečiame joje apsilankyti tuos, ką domina mūsų senolių būtis.

Rima Vilkienė,

Ašmintos laisvalaikio salės renginių organizatorė

Rasa Vaitauskaitė,

Ašmintos pradinio ugdymo skyriaus mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close