Į akciją „Lietuvai ir man“, skirtą originaliai paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-metį iš viso įsitraukė daugiau nei 1200 švietimo įstaigų Lietuvoje ir užsienyje. Neliko nuošalyje ir Stakliškių gimnazija.

111

Prisijungę prie akcijos, pynėme trispalves – geltonos, žalios ir raudonos spalvos – draugystės apyrankes, simbolizuojančias mūsų tautos vienybę. Pynėme po dvi apyrankes: vieną – sau, kitą – Lietuvai. Lietuvai skirtas apyrankes (jų nupynėme 140) nuvežėme į Nacionalinę dailės galeriją ir užrišome ant specialiai šiai akcijai sukurtų Gediminaičių stulpų konstrukcijos.

„Rišdami apyrankes mokiniai iš visų mokyklų Lietuvoje ir užsienyje parodė, kad susitelkę gali sukurti nepaprastus dalykus. Jaunimo akcija yra daugiau nei apyrankių rišimas: tai – ir galimybė pasikalbėti, prisiminti šalies istoriją ir tai, ką mes kartu pasiekėme per ketvirtį amžiaus, ką galime padaryti geriau“, – sakė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Lietuva, būk amžinai nepriklausoma!

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close