Šventė „ Mylėkime Tėvynę ir Laisvę“

Kovo 10 d. Naujojoje Ūtoje buvo iškilmingai paminėtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-metis.

P1020276

Šventę „Mylėkime Tėvynę ir Laisvę“ pradėjo šventės vedėjai Tautvydas Vencius ir Rimgailė Vyšniauskaitė, skirdami Lietuvai gražiausius posmus. Visi iškilmingai sugiedojo Tautišką giesmę. Su švente susirinkusiuosius pasveikino Naujosios Ūtos seniūnas Algis Aliukevičius. Prienų kultūros ir laisvalaikio centro folkloro ansamblis „Gija“ (vadovė Dalė Zagurskienė) džiugino gražiomis lietuvių liaudies dainomis. Šis kolektyvas yra šių metų Lietuvos dainų šventės dalyvis .

Naujosios Ūtos laisvalaikio salės mėgėjų teatro kolektyvas parodė spektaklį „Kriaučius Motiejus“ pagal Kazio Binkio 1928 metais parašytą poemą. Gal ir keista, bet spektaklyje aprašytus to meto rinkiminius epizodus nesunku buvo sutapatinti su nūdiena. Spektaklį režisavo Anelė Lukjančuk.

Šventę organizavo Naujosios Ūtos laisvalaikio salė, seniūnija, seniūnaitė ir biblioteka.

  Anelė Lukjančuk

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close