„Jūs nesivadinkite ‘rabi’, nes turite vienintelį Mokytoją, o jūs visi esate broliai“

Iš Evangelijos pagal Matą, 23 skyrius, 8 eilutė

Tai yra brolybės principas, kurį Jėzus padiktavo mūsų širdims.

Šiais laikais mums sunku suprasti, įsivaizduoti Bažnyčią tokią, kokia ji turėtų būti. Iš visuomenės susvetimėjimo, vienišumo, susiskaldymo į Bažnyčią ateidamas žmogus neišvengiamai tai su savimi atsineša. Todėl būtina, remiantis Dievo Žodžiu, susiformuluoti Bažnyčios, bendruomenės idealą, kuris rodytų mums kelią, būtų siekiamybė, leistų svajoti ir tas svajones pamažu realizuoti.

Kartu mes taip turėtume būti, kaip broliai ir seserys būna kartu šeimoje – skirtingi, kiekvienas su savo talentais, savo klaidom, gerai vieni kitus pažįstantys, žinantys vienas kito pranašumus, taip pat tuos momentus, kur kitam reikia palaikymo – kaip žmonės, kurie būdami kartu gali atsilaikyti prieš savo silpnybes, ydas neprarasdami orumo, kurie nebūtinai vienas kitą jausmingai myli, bet visada laiko vienas kitam užnugarį.

Štai taip Jėzus įsivaizduoja jo mokinių, tikinčiųjų bendruomenę. Taip Jėzus įsivaizduoja Bažnyčią.

Mes turime būti dėmesingi, kad „neužsikabintume“ ant formalaus, gan paviršutiniško Jėzaus žodžių vertinimo. Juk dažnai pavadinam savo pamėgtą kunigą ar dvasios vadovą „Tėve“. Mūsų popiežių kartais netgi „Šventuoju Tėvu“ vadinam. Tuo tikrai neaukštinam tų žmonių, neužkeliam jų ant nepelnyto pjedestalo. Tokiais žodžiais tiesiog išreiškiame pagarbą, žmogiškąjį dėkingumą.

Ir Jėzus, sakydamas šiuos pamokymus, neturėjo mintyje tinkamų ar netinkamų žodžių, pavadinimų. Jėzus kalba apie žmones, kurie yra pasiryžę ir pasiruošę aukotis vieni dėl kitų, būti ne mokytojais, tėvais ar iškiliais titulais pasipuošę, bet būti tiesiog broliais ir sesėmis. Jėzus kalba apie žmones bendruomenėje, kurie yra pasiruošę nešioti vieni kitų naštas.

Tai svarbu. Mes turėtume svajoti apie tai. Bažnyčia turėtų svajoti apie tai.

Pasimelskime. Viešpatie Jėzau, iš mūsų poelgių ir darbų žmonės susidaro nuomonę apie visą tikinčiųjų Bažnyčią. Duok man malonę šiandien tinkamai atstovauti savo tikėjimui žmonių akivaizdoje. Amen.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close