Didžioji 2015 metų loterija prasidėjo

Vasario 25 d. prasidėjo LR savivaldybių tarybų bei tiesioginiai savivaldybių merų rinkimai. Pamažu viskas, ką partijoms pavyko politinėmis reklamomis užsidirbti per agitacinį laikotarpį, virsta tikruoju rinkėjų pasirinkimu ir jų balsais.

Nuo 8 val. ryto trečiadienį prasidėję išankstiniai rinkimai tęsėsi dvi dienas – iki ketvirtadienio 20 val. Visi vokai su išankstiniuose rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsais saugomi seifuose, o kovo 1 d., pasibaigus rinkiminių apylinkių darbo laikui, bus atplėšti ir pridėti prie tūkstančių Lietuvos gyventojų išreikštų nuomonių ir pageidavimų. Kartu bus atplėšti ir vokai, kuriuose savo pasirinkimą pareiškė rinkėjai, turėję teisę vasario 27–28 d. balsuoti namuose.

Ar žmonės nori turėti tokią valdžią, kuri bus naudinga ne tik šaliai, kraštui, bet ir jiems patiems? Ko gero. Žmonių aktyvumas išankstinio balsavimo apylinkėje Prienų rajono savivaldybėje – stebina. Čia trečiadienį 11 val. iš anksto savo valią buvo pareiškę jau 54 rinkėjai, dar po 3 valandų – 14 val. sąrašuose jau buvo pažymėti 126 Prienų gyventojai bei svečiai iš kitų kraštų. Iki 18 val. Prienų rajono savivaldybėje balsavo 193 rinkėjai. 20 val. užvėrus rinkimų apylinkės duris paaiškėjo, kad pirmąją išankstinio balsavimo dieną Prienų rajono savivaldybėje balsavo 202 Prienų rajono savivaldybės gyventojai bei 11 svečių iš kitų savivaldybių.

Iš viso Prienų rajono savivaldybėje teisę balsuoti turi 25 073 rinkėjai. Rinkėjų aktyvumas pirmąją išankstinio balsavimo dieną, pridėjus specialiuoju paštu gautus vokus (163), pasiekė 1,50 proc.

Birštono savivaldybėje išankstinio balsavimo metu 16 val. savo valią buvo pareiškę jau 74 rinkėjai. 18 val. čia buvo balsavę jau 87 rinkėjai. 20 val. balsavusiųjų skaičius pasiekė 93, iš jų – 9 svečiai iš kitų savivaldybių. Specialiuoju paštu balsavo dar 20 rinkėjų.

Šioje savivaldybėje bendras rinkėjų skaičius – 4080. Rinkėjų aktyvumas pirmąją išankstinio balsavimo dieną jau siekė 2,77 proc.

Nors Vyriausioji rinkimų komisija pirmosios išankstinio balsavimo dienos rytą jau buvo gavusi 4 nusiskundimus dėl rinkiminės agitacijos tvarkos pažeidimų Prienų rajono savivaldybėje, trečiadienį didesnių nusiskundimų ar rinkimų tvarkos pažeidimų nenustatyta. Tiesa, sklandė neoficiali informacija apie jau perkamus balsus, tačiau nustatyti tokių faktų nepavyko. Ketvirtadienio pirmąjį pusdienį daugiau darbo turėjo ir rinkimų komisijos nariai. Paaiškėjo, kad mieste važinėjantys politinės reklamos rekvizitais nepažymėti autobusėliai yra rinkimų tvarkos pažeidimas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close