Spalio 22 d. į Balbieriškio pagrindinės mokyklos Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyrių atvyko „Kino busas“, su projektu „Mokausi iš kino“ keliaujantis po Lietuvą.

Nuo pat ankstyvo ryto mokyklos bibliotekoje vyko nekomercinio kino filmų peržiūros. Tądien mokytis iš kino panoro ne tik Kunigiškių, bet ir Balbieriškio pagrindinės mokyklos vyresniųjų klasių moksleiviai. Buvo akivaizdu, jog kinas suteikia  galimybę suvokti tikrovę, išmoko jausti bei ugdo bendražmogiškas vertybes.

Mokiniai ir mokytojai žiūrėjo filmą ,,Kovotoja”. Pagrindinė filmo veikėja moksleivė Aiša – aistringa kung fu kovotoja. Jos tėvai turkai tikisi, kad ji gerai mokysis ir studijuos universitete mediciną, kaip ir jos brolis Ali. Bet mokykla merginos neįkvepia. Nepaklususi šeimai, Aiša slapta pradeda treniruotis klube. Ten ji sutinka Emilį. Jiedu įsimyli. Bet gyvenimo taisyklės nėra tokios aiškios, kaip kung fu, ir Aiša turi nuspręsti, kas ji ir ko nori.

Santykiai šeimoje, skirtingų kultūrų susidūrimas, tolerancija, pirmoji meilė – tai temos, gvildenamos šiame filme. Apie jas moksleiviai su mokytojais diskutuos per pilietiškumo pagrindų ir dorinio ugdymo pamokas.

Dėkojame Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriaus direktoriaus pavaduotojai Neringai Zujienei už suteiktą galimybę drauge pasižiūrėti filmą.

 

Mokytoja Reda Valančienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close