Užgavėnės – žiemos pabaigos šventė. Tai džiaugsmu, juoku, linksmumu, įvairiais papročiais apipinta diena.

 pakuonis

Šią dieną šurmulio netrūko ir Pakuonio miestelyje. Nors vėjas tądien buvo žvarbokas, tačiau jau nuo ryto miestelyje šurmuliavoUžgavėnių persirengėliai, kurie šmaikščiai sveikindami ir dainuodami humoristines daineles užsukdavo į kiekvieną trobą.

Vakarop visi pakuoniečiai buvo pakviesti į Parapijos namų kiemelį, kur vyko tikros linksmybės. Buvo žaidžiami Užgavėnių žaidimai, organizuojamos įvairios rungtys, estafetės, apdovanotos originaliausios kaukės. Visi vaišinosi troškiniu, arbata, ragavo didžiausio blyno, kurio užteko visiems šventės dalyviams.

Kokios gi Užgavėnės be Lašininio ir Kanapinio kovos?! Po dvikovos, į kurią buvo pakviesti visi šventės dalyviai, kaip ir priklauso, laimėjo Kanapinis, todėl Lašininis savo paskutiniąją gyvavimo dieną visus vaišino lašiniais, dešromis ir kitais riebiais gardumynais.

Žinoma, neliko užmirštas ir pagrindinis Užgavėnių akcentas – Morės deginimas. Visi kartu, garsiai skanduodami „Žiema žiema, bėk iš kiemo“, pakuoniečiai išvarė žiemą ir, gerai užsigavėję, jau ramiai lauks ateinančių pavasario švenčių.

 

Pakuonio laisvalaikio renginių organizatorė

Renata Žibienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close