Į Birštoną ateina nauji daugiabučių namų administratoriai, vienas iš jų – UAB „Mano būstas“. Gyventojams atsirado galimybė susipažinti su pretendentų siūlomu paslaugų paketu, darbo organizavimu ir vadyba, pasirinkti, kas jiems labiausiai tinka, kad galėtų savo name gyventi be rūpesčių.

Taigi pakalbinkime kelis daugiabučių namų gyventojus ir paklauskime jų nuomonės.

 

Kaip vertinate administratorių atranką?

Juozas (Vilniaus g. 1): „Vertinu gerai ir teigiamai. Juk visame civilizuotame pasaulyje žmonės turi teisę pasirinkti“.

Paulius (Kęstučio g. 27): „Pirmiausia, tai labai gerai, kad birštoniečiams pagaliau atsirado galimybė rinktis, mieste pakvipo permainomis. Iki šiol galiojusi tvarka, kai administratorių skiria savivaldybės vykdomoji institucija, turėjo gana daug minusų, nes valdžios institucijos retai atsižvelgdavo į namo gyventojų nuomonę. Dabar gyventojai gali rinktis tai, kas jiems labiausiai tinka. Svarbu ir tai, jog anksčiau nebuvo konkurencijos, todėl atsirasdavo galimybės monopolizuoti rinką, sukelti kainas, savivaliauti ir t.t. Pasikeitus tvarkai, atsirado konkurencija tarp norinčių namus administruoti įmonių, automatiškai sumažėjo paslaugų kainos, gyventojai pagaliau sulaukė net susirinkimų, kurių metu įmonės prisistatė, papasakojo apie savo veiklą, paaiškino žmonėms, kaip turėtų būtų sprendžiami kasdien iškylantys klausimai. Taigi atranką vertiname kaip labai gerą ir pamatuotą sprendimą“.

 

Ką žinote apie pretendentus?

Juozas: „Pasižiūrėjau internete, susipažinau su jų veikla, pasidomėjau atsiliepimais. Aš ir keli kaimynai pasirinkome bendrovę „Mano būstas“. Teko susitikti su jų atstovais, pasikalbėti, pasiaiškinti. Patinka, kad žmonės ateina su savo startiniais pasiūlymais, turi pritaikę tobulą valdymo sistemą, paslaugų teikimo sferoje pažengę daugiau negu buvęs administratorius. Be to, man, kaip ir kiekvienam, svarbu gauti normalias paslaugas už gerą kainą“.

Paulius: „Iš pirmo susitikimo su pretendentais sužinojome, kokios įmonės dalyvauja atrankoje, iš kur jos, kokia veikla užsiima, kokie jų darbo principai, kiek metų dirba. Po susirinkimo kilo nemažai klausimų, atsakymus į juos gavome tiesiogiai bendraudami su pretendentais. Labai imponavo UAB „Nemuno būstas“, gyventojams pasiūlęs įkurti savo padalinį Birštone. Visi namo gyventojai vieningai pritarė, kad turėti tarnybą savo mieste yra didžiausias pliusas, nes nereikia prašyti, kad kažkas atvažiuotų. Prireikus bus galima atvykti tiesiai į biurą, susitikti su vadybininkais ir vietoje išspręsti problemas, gauti reikalingus atsakymus bei kvalifikuotą pagalbą. Taip pat labai patiko glaudus ir gyvas įmonės darbuotojų bendravimas su namo gyventojais kiekvienu atskiru klausimu. Tai kažkas naujo mūsų mieste“.

 

Kokius lūkesčius siejate su nauju administratoriumi?

Juozas: „Mes laukiame gerų ir kokybiškų paslaugų. Mūsų namas po renovacijos, tad tikimės, kad didelių problemų ir nebus. Aišku, galima ir pralošti, bet susitikimo metu bendrovės atstovai abejones išsklaidė, tad tikimės geriausio varianto“.

Paulius: „Lūkesčiai labai paprasti: tikimės, kad vykstančios permainos mūsų mieste tik į gera gyventojams, kad tai nebus tik kažkokių politinių jėgų rinkiminės akcijos. Manome, kad namo gyventojai pasirinko tinkamiausią variantą ir permainų ilgai laukti nereikės“.

 

Kiti kalbinti daugiabučių namų gyventojai, ypač jaunesnio amžiaus, buvo labiau linkę pasitikėti turinčiais patirtį, lanksčiai ir konstruktyviai bendraujančiais UAB „Mano būstas“ darbuotojais, kurie gali ir turi ką pasiūlyti, moka įsiklausyti į žmonių pageidavimus. Visų gyventojų didžiausias lūkestis – geros kainos ir kokybiškos paslaugos santykis, kuris realiai atsispindės gautoje sąskaitoje.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close