Sveiki vaikai – laimingi vaikai

Senas posakis „Sveikame kūne – sveika siela“ ypač tampa aktualus, kai gyvename aplinkoje, kurioje pilna įvairių pavojų sveikatai. Birštono vienkiemio darželio-mokyklos ugdytiniams jau antrą rudenį suteikiama galimybė dalyvauti sveikatingumo savaitėje. Jos metu mokyklos projekto „Sveikas vaikas – laimingas vaikas“ lėšomis įprastos kūno kultūros pamokos pakeičiamos įdomia sveikatinamąja veikla.

Spalio antrąją savaitę Birštono vienkiemio darželio-mokyklos visų klasių mokiniai, priešmokyklinio bei ikimokyklinio amžiaus vaikai, pasiskirstę dienomis, turėjo galimybę pasimankštinti „Tulpės” sanatorijos sporto salėje bei baseine. Mankštą organizavo sanatorijos sporto treneris.

Sveikatingumo savaitė mokiniams – tai ne tik galimybė įvairiau pasportuoti, pasigrūdinti, bet ir pasisemti teigiamų emocijų. Kadangi į baseiną mokiniai keliavo pėsčiomis, kelionės metu stebėjo rudenėjančią gamtą, grožėjosi spalvomis, organizavo lapų mūšius.

Tokios netradicinio ugdymo dienos vaikams teikia sveikatos kūnui ir džiaugsmo sielai.

 

Jolita Simonaitytė,

Birštono vienkiemio darželio mokyklos mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close