„Nemuno būstas“: dovanosime miestui šventes

Daugiabučių namų priežiūrą vykdanti bendrovė „Nemuno būstas“ jau ne vienus metus itin daug dėmesio skiria bendruomenės renginiams, kurių metu daugiabučių gyventojai kviečiami artimiau susipažinti, pabendrauti ir tiesiog smagiai praleisti laiką. Iki šiol daugybę renginių suorganizavusi Kaune, įmonė žada skatinti bendruomeniškumą ir Birštone.

Renginiai_NB

Nemokami renginiai – gyventojams

„Nemuno būstas“ Kaune nuo 2009 metų gyventojams surengė beveik 30 renginių, iš kurių 5 – praėjusiais metais. Per penkerius metus didžiausią pasisekimą ir populiarumą tarp gyventojų pelnė jau tradicija tapusios šventės: Užgavėnės, Kiemo krepšinio turnyras, Mamyčių turgelis, Kalėdų eglučių įžiebimo šventės. Šiuose renginiuose jau apsilankė arti 10 tūkst. kauniečių.

„Dažnas iš mūsų, gyvenantis daugiabutyje, geriausiu atveju tik pasisveikina su kaimynais, tačiau tuo dažniausiai viskas ir apsiriboja. O štai mūsų organizuojamų renginių metu žmonės susiburia ir artimiau susipažįsta. Tai išties labai svarbu, nes gyvenant daugiabutyje svarbu turėti stiprią bendruomenę. Kai prieš 5 metus surengėme pirmąją šventę, pamatėme, kad gyventojams ji labai patiko. Iš pradžių žmonės rinkosi negausiai, tačiau su kiekvienais metais sulaukiame vis daugiau norinčiųjų ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir susipažinti su kaimynais. Būtent toks ir yra mūsų tikslas – suburti bendruomenę ir kurti draugišką kaimynystę“, – sako bendrovės „Nemuno būstas“ direktorė Jolanta Volteraitytė.

Pašnekovė sako, kad pradėję dirbti Birštone jie miestui ir gyventojams padovanos ne vieną nemokamą šventę bei stengsis suburti bendruomenes. J. Volteraitytė įsitikinusi, kad Kaune prigiję bendruomenės renginiai pasiteisins ir Birštone, o kurorto gyventojai mielai dalyvaus šventėse, kuriose ne tik smagiai praleis laiką, bet ir turės galimybę artimiau pabendrauti.

Pakvietė į kiną

Praėjusių metų pabaigoje bendrovė surengė vaikų kalėdinių piešinių konkursą. Visi dalyvavusieji vėliau gavo kvietimus į kiną. Pasižiūrėti filmo premjeros buvo pakviesti ir Vilijampolės socialinės globos namų auklėtiniai – iš viso apie 60 negalią turinčių vaikučių.

Vilijampolės socialinės globos namų direktorius Linas Butkus tvirtino, kad tokios iniciatyvos labai reikalingos. Anot jo, tai padeda vaikams integruotis į visuomenę.

„Tai, kad mūsų auklėtiniai sulaukė kvietimo į filmą, tikrai nuostabu. Ne kiekvieną dieną vaikams pasitaiko tokia proga. Džiaugiuosi, kad bendrovė mūsų nepamiršo ir suteikė tokią galimybę. Dėkojame įmonės vadovams ir darbuotojams bei sakome jiems didelį ačiū“, – sakė L. Butkus.

Šventės suburia kaimynus

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Steponas Vaičikauskas neabejoja, kad bendruomenėms skirti renginiai yra reikalingi. Jo nuomone, įvairios šventės bei socialinės iniciatyvos suartina gyventojus ir stiprina tarpusavio ryšius.

„Žinoma, kad tokie renginiai ir šventės reikalingi: pradedant Bendruomenės diena ir baigiant kalėdinių eglučių įžiebimais daugiabučių namų kiemuose. Ir kuo daugiau šių iniciatyvų daroma, tuo geriau. Tai galimybė gyventojams artimiau susipažinti, o susipažinus – spręsti įvairias kylančias problemas“, – sakė S. Vaičikauskas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close