Žvarbų, tačiau saulėtą vasario 16-osios rytą birštoniečiai rinkosi prie tautos patriarcho Jono Basanavičiaus paminklo į Lietuvos valstybės vėliavos pakėlimo ceremoniją.

 IMG_9209

Suplevėsavus trispalvei ir stovint šaulių ir šauliukų garbės sargybai, prie J. Basanavičiaus paminklo buvo padėtas gėlių vainikas ir uždegtos atminimo žvakelės.

Gausiai susirinkusius su savo įstaigų bei bendruomenių vėliavomis birštoniečius ir miesto svečius su Valstybės atkūrimo diena sveikino savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. Merė linkėjo, kad per šimtmečius nesugniuždyta tautos vienybė ir susitelkimas būtų gyvas ir šiandien, kad Lietuvos žmonės puoselėtų pilietiškumo, pagarbos jausmus bendruomenėse ir šeimose, kurdami dabarties ir ateities Lietuvą.

Jaunimo atstovė Julija Zajančkauskaitė kalbėjo apie jaunų žmonių ir mokinių jausmus ir pareigas Tėvynei, o gražių lietuviškų dainų pynę padovanojo „Bočių“ bendrijos ansamblis, vadovaujamas Toliamos Ragienės, bei meno mokyklos mokytoja Ramunė Liutvynskienė ir Aistė Suchockaitė.

Vėliau šv. Antano Paduviečio bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios, o po jų buvo galima apsilankyti muziejuose ir apžiūrėti ten parengtas ekspozicijas.

Viešojoje bibliotekoje veikia literatūrinė paroda „Lietuvos istorija žodžio meistrų akimis“, muziejuje – Seimo kanceliarijos Parlamentarizmo istorijos ir atminimo įamžinimo skyriaus paruošta paroda „Vasario 16-osios minėjimai 1989–1990“.

Birštono jaunimo klubas ir Birštono viešoji biblioteka pakvietė dalyvauti akcijoje „Lietuvai ir man“, kuri vyko viešojoje bibliotekoje. Susirinkusieji rišo ir pynė trispalves apyrankes. Pasipuošus trispalvėmis draugystės apyrankėmis buvo reiškiama tautos vienybė, o nupynus ir padovanojus draugui – tvirta draugystė. Trečią apyrankę, skirtą Lietuvai, reikės patiems užrišti ant Gediminaičių stulpų Nacionalinėje dailės galerijoje. Ši akcija rengiama pirmą kartą, ją globoja Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Iš tikrųjų šį akcija sulaukė ne tik jaunimo, bet įvairaus amžiaus žmonių dėmesio. Visi su užsidegimu pynė, rišo, suko ir įvairiais būdais kūrė trispalves apyrankes. Kartu su svečiais apyrankėmis pasipuošė bibliotekos darbuotojos ir direktorė Alina Jaskūnienė.

Vakare birštoniečiai rinkosi į kultūros centrą, kur vyko Vasario 16-osios proga nominacijų įteikimas iškiliausiems šio krašto žmonėms bei šventinis pobūvis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close