Vyravo sezoninės nedarbo augimo tendencijos

2015 metų sausio mėnesį registruoto nedarbo rodiklis Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje, lyginant su gruodžio mėnesiu kiek didėjo ir mėnesio pabaigoje siekė 8,5 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų. Sausio 31 d. Kauno teritorinėje darbo biržoje buvo registruota kiek daugiau nei 30 tūkst. darbo neturinčių regiono gyventojų. Palyginti su praėjusių metų analogišku laikotarpiu, bedarbių skaičius sumažėjo daugiau nei 6,8 tūkst., nedarbo rodiklis – 1,8 proc. punkto. Nedarbas Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje ir toliau išlieka mažesnis nei šalies vidurkis (9,6 proc.) ir vienas mažiausių Lietuvoje (mažesnis nedarbo rodiklis fiksuotas tik Vilniaus (7,9 proc.) regione). Nedarbo augimą metų pradžioje sąlygoja tai, kad metų pradžioje į darbo biržą kreipiasi klientai, vykdantys veiklą pagal lengvatinius verslo liudijimus. Kaip ir kiekvienų metų pradžioje Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje 2015 m. sausio mėnesį vyravo sezoninės nedarbo augimo tendencijos

Per sausio mėnesį Kauno teritorinėje darbo biržoje užsiregistravo 5,2 tūkst. darbo neturinčių asmenų, regiono darbdaviai ieškantiems darbo siūlė per 3,6 tūkst. laisvų darbo vietų. Per mėnesį įdarbinta daugiau nei 2,4 tūkst. asmenų, į užimtumą remiančias aktyvios darbo rinkos politikos priemones nukreipti 428 regiono gyventojai, per 1,2 tūkst. pradėjo dirbti savarankiškai pagal verslo liudijimą. Darbdaviams išduoti 57 leidimai įdarbinti užsieniečius, iš jų daugiausia, tarptautinio krovinių vežimo transporto priemonės vairuotojams ir virėjams.

Kauno miesto ir rajono savivaldybių teritorijoje registruotas nedarbas per mėnesį augo 0,2 proc. punkto ir sausio pabaigoje siekė 7,9 proc. Per sausio mėn. Kauno teritorinės darbo biržos Kauno miesto ir rajono skyriuose užsiregistravo 3,3 tūkst. darbo neturinčių miesto ir rajono gyventojų, darbdaviai siūlė beveik 2,6 tūkst. laisvų darbo vietų skyrių aptarnaujamose teritorijose. Įdarbinta per 1,6 tūkst. asmenų, dalyvauti į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nukreipta beveik 270, iš jų daugiausia, 84, – į įdarbinimo subsidijuojant priemonę. Veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo 995 asmenys, išduoti 56 leidimai įdarbinti užsieniečius. Mėnesio pabaigoje Kauno teritorinės darbo biržos Kauno miesto ir rajono skyriuose iš viso buvo įregistruota 19 tūkst. bedarbio statusą turinčių asmenų.

Jonavos rajone sausio mėn. nedarbo lygis taip pat augo ir siekė 11,8 proc. darbingų rajono gyventojų. Nedarbas šiame rajone ir toliau išlieka aukščiausias Kauno regione ir viršija šalies vidurkį. Per mėnesį Jonavos skyriuje užsiregistravo 482 rajono gyventojai, darbdaviai pasiūlė 303 laisvas darbo vietas. Per mėnesį įdarbinti 248 asmenys, 53 – nukreipti į aktyvios darbo rinkos politikos priemones. Savarankišką veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo 94 darbo biržos klientai. Mėnesio pabaigoje Jonavos skyriuje iš viso buvo įregistruoti 3225 darbo neturintys rajono gyventojai.

Kaišiadorių rajone sausio mėn. nedarbo lygis kaip ir kituose rajonuose didėjo (0,5 proc. punkto iki 8,2 proc.). Per mėnesį Kaišiadorių skyriuje įregistruoti 293 rajono gyventojai, buvo siūlomos 153 laisvos darbo vietos, įdarbinti 146 asmenys. Aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse pradėjo dalyvauti 33 darbo biržos klientai, iš jų daugiausia, 11, – įdarbinimo subsidijuojant priemonėje. Mėnesio pabaigoje Kaišiadorių skyriuje iš viso buvo įregistruota 1676 darbo neturintys rajono gyventojai.

Kėdainių rajone registruoto nedarbo lygis sausio mėnesį taip pat augo 0,5 proc. punkto iki 9,2 proc. Sausio mėn. Kėdainių skyriuje įregistruoti 473 bedarbiai, ieškantiems darbo pasiūlytos 238 laisvos darbo vietos. Per mėnesį įdarbinti 186 rajono gyventojai. Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsti 25 asmenys, dar 111 pradėjo darbinę veiklą pagal verslo liudijimus. Išduotas 1 leidimas įdarbinti užsienietį. Mėnesio pabaigoje Kėdainių skyriuje iš viso buvo įregistruotas 2781 bedarbis.

Prienų rajono ir Birštono savivaldybes aptarnaujančiame Prienų skyriuje per sausio mėnesį įregistruota per 200 darbo neturinčių šių savivaldybių gyventojų. Nedarbo lygis aptarnaujamoje teritorijoje per mėnesį padidėjo 0,3 proc. iki 8,3 proc. Ataskaitiniu laikotarpiu ieškantiems darbo buvo siūlomos 133 laisvos darbo vietos šių savivaldybių teritorijose, įdarbinta apie 100 asmenų. Dalyvauti aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse pradėjo 24 darbo biržos klientai, 46 – įsigijo verslo liudijimą. Mėnesio pabaigoje Prienų skyriuje iš viso buvo įregistruota 1616 darbo neturinčių asmenų.

Raseinių rajone sausio mėn. nedarbo lygis taip pat kiek ūgtelėjo ir siekė 10,8 proc. Per mėnesį Raseinių skyriuje įregistruota 417 rajono gyventojų, darbdaviai siūlė 145 laisvas darbo vietas rajone. Įdarbinti 173 asmenys, dalyvauti aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse pradėjo 26 rajono gyventojai, iš jų daugiausia, 9, – įdarbinimo subsidijuojant priemonėje. Mėnesio pabaigoje Raseinių skyriuje iš viso buvo įregistruoti 2275 nedirbantys asmenys.

Daugiausiai laisvų darbo vietų Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje sausio mėnesį buvo siūloma pardavimo, verslo paslaugų bei produkto vadybininkams, administratoriams, buhalteriams, apskaitininkams, logistikos specialistams, statybos darbų vadovams, bendrosios praktikos slaugytojams, slaugytojų padėjėjams, pardavėjams, pardavėjams-kasininkams, virėjams, tarptautinių pervežimų vairuotojams, vairuotojams ekspeditoriams, siuvėjams, plataus profilio statybininkams, apsaugos suvirintojams, šaltkalviams, sandėlininkams, statybos sektoriaus darbininkams taip pat pagalbiniams darbininkams, krovikams, nekvalifikuotiems statybos darbininkams, pakuotojams, valytojams bei kito profilio darbininkams.

Sausio mėnesį ir toliau įgyvendinama Jaunimo garantijų iniciatyva. Tarpinstituciniu bendradarbiavimu grįsta strategija siekiama, kad visiems jaunuoliams iki 29 m. užsiregistravusiems darbo biržoje tinkamas darbas arba galimybė mokytis būtų pasiūlyta per 4 mėnesius. Sausio mėnesį Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje buvo registruota per 1,6 tūkst. jaunuolių. Sėkmingai į darbo rinką integruota per 580 jaunuolių,4 dirba savanoriškoje veikloje.

Siekdama darbo pasiūlos ir paklausos dermės regione, Kauno teritorinė darbo birža nuo 2014 m. lapkričio mėnesio pradeda įgyvendinti dar keletą Europos socialinio fondo iš dalies finansuojamų projektų, kurių metu ypatingas dėmesys bus skiriamas profesiniam mokymui, taip pat remiamojo įdarbinimo priemonėms. Bus siekiama pagalbą integruojantis į darbo rinką suteikti ne tik jauniems, bet ir vyresnio amžiaus darbo ieškantiesiems. Šie projektai bus tęsiami visus 2015 metus.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close