Gimnazija – stakliškiečių pasididžiavimas

Didelė šventė atkeliavo į Stakliškes vasario 6 dieną. Sunku pasakyti, kuri data svarbesnė – ar 2014 m. gruodžio 17 d., kai Švietimo ir mokslo ministerija pripažino akreditaciją, ar šių metų sausio 29-oji, kai Prienų savivaldybės taryba savo sprendimu patvirtino, kad Stakliškių vidurinei mokyklai suteikiamas gimnazijos statusas. Tačiau visiems Stakliškių gyventojams ir šią mokyklą lankantiems mokiniams bei jų tėveliams, matyt, svarbiausia yra 2015 m. vasario 6 diena, kai mokykla pasipuošė užrašu STAKLIŠKIŲ GIMNAZIJA.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gimnazijos inauguracija prasidėjo Stakliškių bažnyčioje aukojamomis šv. Mišiomis ir gimnazijos vėliavos pašventinimu.

Sugrįžusius iš bažnyčios mokinius ir mokytojus sveikino mokyklos direktorė Loreta Šernienė, buvo atidengtas užrašas ir iškilmingai pakelta gimnazijos vėliava. Po iškilmingos ceremonijos visus mokinius ir daugybę svečių „darbščiosios bitelės“ pakvietė į gimnazijos vidų. Iš tikrųjų tie, kurie lankėsi gimnazijoje pirmą kartą, buvo nustebinti čia tvyrančio jaukumo, šilumos ir geros nuotaikos.

Sunku suprasti, kad šiais laikais, kai uždaromos ir naikinamos mokyklos, pačiame rajono pakraštyje viena mokykla, kurią taip pat buvo žadama reformuoti į mažesnę, staiga tapo gimnazija.

Akivaizdu, kad to buvo pasiekta viso mokytojų kolektyvo ir visos mokyklos bendruomenės pastangomis ir darbu. Tačiau tam darbui turėjo sutelkti gabus ir pasitikėjimą pelnęs vadovas. Mokykla priėmė iššūkį ir pradėjo siekti užsibrėžto tikslo, kai jai pradėjo vadovauti nauja direktorė L. Šernienė.

Susirinkusiuosius į aktų salę vėl sveikino gimnazijos direktorė, pasidžiaugdama, kad tikslas tapti gimnazija pasiektas, tačiau sustoti ir lengviau atsipūsti nežadama, nes jau numatytos kitos ateities vizijos ir tikslai. Pasak direktorės, dabar gimnazijos bendruomenė imsis pagilinto ir integruoto informacinių technologijų ir technologijų ugdymo. Gimnazija artimiausiu metu tikisi gauti savivaldybės pažadėtas priemones, kurios ateityje padės gilins technologines žinias ir palengvins mokymosi procesą.

Susirinkusią gimnazijos bendruomenę ir svečius pasveikino LR ministro pirmininko patarėjas jaunimo, sporto, NVO ir užsienio investicijų klausimais Justas Pankauskas. Jis perdavė LR Ministro Pirmininko sveikinimą ir įteikė dovanų Nepriklausomybės akto kopiją su signatarų parašais.

Ypatingai šia diena, kai iš tikrųjų Stakliškių vidurinė mokykla tapo gimnazija ir pasipuošė tai patvirtinančia iškaba, džiaugėsi švietimo ir kultūros viceministrė Genoveita Krasauskienė.

„Maloniausia diena buvo ta, kai buvo patvirtinti ir pasirašyti dokumentai, kad mokyklai suteikiama akreditacija ir gimnazijos statusas. Tai džiugi, didžiulė šventė visai bendruomenei. Šioje mokykloje tvyro darna, yra tėvelių ir rajono valdžios palaikymas. Gimnazija atverčia naują mokyklos gyvenimo puslapį, o tai reiškia, kad bus daug iššūkių, kuriems įveikti reikės visų darbo ir nuoširdaus palaikymo. Noriu palinkėti, kad gimnazija būtų tie namai, kuriuose vienas kitą suprastų, palaikytų, kad degtų pagarbos ir meilės židinys, kad visi norėtų čia sugrįžti“, – sakė viceministrė, po to perskaičiusi LR švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio sveikinimą.

Gimnazijos direktorę ir visą mokyklos bendruomenę su pasiektu tikslu sveikino ir Seimo narys Andrius Palionis bei jo padėjėjas Arūnas Vaidogas.

Gimnazijos kolektyvą sveikino ir Prienų savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, kuris įteikė padėkos raštus labiausiai nusipelniusiems mokytojams: Onai Andrulevičienei, Linai Andriuškevičienei, Daivai Švedienei, Linai Žilionienei ir Vidui Davičikui.

Stakliškių mokyklos raidą nuo pradinės iki gimnazijos pristatė Karolina ir Lukas, kurie pasakojo, kad 1915 m. Stakliškėse pradėjo veikti pradžios mokykla. Lietuvos Respublikos laikais 1935–1936 m.m. veikė šeši skyriai. 1945 m. Stakliškėse pradėjo veikti progimnazija, vėliau peraugusi į vidurinę mokyklą. 1956–1957 m.m. išleista pirmoji abiturientų laida. 1962 m. pastatyta nauja vidurinė mokykla, kuriai ilgus metus vadovavo sporto entuziastas Pranas Kundrotas, garsinęs mokyklą gražiais sportiniais laimėjimais.
1990 metais atkūrus Lietuvos Respublikos nepriklausomybę, mokykla atvėrė naują istorijos puslapį. Mokykla yra išugdžiusi daug sportininkų, literatų, mokytojų, gydytojų ir dar daug žymių bei garbingų žmonių.

Pastaraisiais metais mokykla dalyvauja daugelyje įvairių projektų, tarp jų ir „Kūrybinės partnerystės“. Mokymo ir ugdymo procese naudojamos visos prieinamos galimybės, kokias tik pasiūlo kūrybingi mokytojai, mokiniai žinių gauna ne tik pamokų metu, bet ir kitose įvairiose netradicinėse erdvėse, bendraudami su bendruomenėmis, mokinių tėveliais, Stakliškių seniūnija, „Midaus gamykla“, Alytaus miesto mokyklomis ir kt. Stakliškių gimnazijos mokiniai mokosi gyventi sveikai, daug sportuoja, rengia sveikatingumo savaites. Kaip buvo pastebėta, „iš mažos gilės išaugome į didelį ir stiprų ąžuolą“. Stakliškių mokyklos simbolis – darbščioji bitelė, kuri ir yra darbo kitų labui pavyzdys.

Mokyklos direktorę L. Šernienę sveikino Prienų savivaldybės atstovai: mero pavaduotojas Egidijus Visockas, administracijos direktorius Algis Marcinkevičius, jo pavaduotoja Rima Zablackienė, mero patarėjas Raimundas Markūnas.

Pasveikinti gimnazijos bendruomenės atvyko ir Stakliškių klebonas Gediminas Mieldažys, Stakliškių seniūnas Gintautas Kaminskas ir pavaduotoja Nijolė Ivanovienė, kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Asta Keblikienė, „Lietuviško midaus“ įmonės direktorius, Prienų rajono gimnazijų ir bendrojo lavinimo mokyklų atstovai, svečiai iš Alytaus „Volungės“ pagrindinės mokyklos, Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos, Aukštadvario regioninio parko kultūrologė Rita Balsevičiūtė, Želkūnų bendruomenės atstovai, mokinių tėveliai, buvę šios mokyklos auklėtiniai prof. Juozas Valivonis, redaktorė Marytė Raižytė-Staniulienė ir dar daug kitų žmonių, kuriems brangi Stakliškių mokykla. „Tegul būna ji žiburys Stakliškių žemėje“, – sakė jie linkėdami sėkmės ateityje.

Gimnazijos inauguracijos proga koncertavo Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto Muzikinio teatro specialybės lektoriaus Audriaus Rubežiaus dainavimo klasės studentai, tarp jų ir gimnazijos direktorės sūnus Dovydas Šernas, taip pat ir mokyklos šeimininkai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close