„Ruduo visus ponais padaro“

Spalio 10 d. „Ąžuolo“ progimnazijos pradinių klasių mokiniai mokėsi kitaip nei įprasta. Į ypatingą pamoką „Ruduo visus ponais padaro“ juos pakvietė Dėdė Rudenėlis.

Ryte vaikai į klases skubėjo nešini nuostabiais darbeliais, pagamintais iš rudens gėrybių. Netrukus buvo surengta įspūdinga parodėlė, pritraukusi daug lankytojų. O ir patiems draugų darbelius apžiūrėti buvo labai įdomu. Ne vienas stebėjosi, kiek fantazijos ir darbo buvo įdėta.

Vėliau visi pradinukai sugužėjo į aktų salę. Ten klausėsi eilėraščių, dainelių, stebėjo trumpą vaidinimą, po kurio Dėdė Rudenėlis paskelbė netradicinės dienos darbų pradžią. Kiekviena klasė gavo „kelionės lapą“, kuriame buvo nurodyta, jog reikės aplankyti 8 stoteles ir atlikti pateikiamas užduotis. 1-2 klasių mokiniams užduotis parengė trečiokai, jie ir buvo stotelių šeimininkai. 3-4 klasių mokiniams vadovavo 5-8 klasių skautų būrelio nariai.

Visi su didžiuliu džiaugsmu leidosi „kelionėn“. Vaikams teko atlikti daug kūrybinių užduočių, pritaikyti per įvairių dalykų pamokas įgytas žinias, pasimokyti įdomių žaidimų ar pasivaržyti estafetėse. Užduotys buvo įdomios ir vaikams patiko, visi sutartinai kartojo, jog „kelionė“ buvo smagi.

Atlikus darbus Dėdė Rudenėlis vėl visus pakvietė į aktų salę. Ten su jaunaisiais skautais visi pažaidė keletą žaidimų, o paskui kiekviena klasė už puikų dienos darbą buvo apdovanota. Šį kartą prizai buvo neįprasti – kiekviena klasė gavo po pintinę su lupena virtų bulvių. Visi laimingi skubėjo į klases jų ragauti, bulves gardino druska ar sviestu. Kai kurie vaikai su lupena virtas bulves valgė pirmą kartą gyvenime.

Netradicinio ugdymo diena buvo turininga ir įdomi, teikė džiaugsmo bei naujų patyrimų. Ją pradinukams suorganizavo trečiųjų klasių mokytojos.

 

Rasa Bartkutė,

 „Ąžuolo“ progimnazijos pradinių klasių mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close