Trečiokų ekskursija į Druskininkus

Saulėtą rudens rytą 3d klasės mokiniai, lydimi mokytojos R. Bartkutės ir socialinės pedagogės V. Šimukaitienės, išsiruošė į Druskininkus. Trečiokai turėjo tikslą pasižvalgyti po Dzūkijos regioną, pasitikrinti ir pagilinti turimas žinias iš Lietuvos istorijos, gamtos, muzikos, dailės ir kitų mokomųjų dalykų.

Pakeliui į Druskininkus mokiniai aplankė Punios, Merkinės, Liškiavos piliakalnius, susipažino su jų istorija, gėrėjosi atsivėrusia nuostabia panorama, lankėsi netoli Druskininkų įsikūrusiame žymaus tautodailininko A. Česnulio skulptūrų ir poilsio parke. Vaikai stebėjosi medžio drožinių gausa, autoriaus išmone, darbštumu bei kantrybe, kurios reikia, norint medžio gabalą paversti meno kūriniu. Džiaugėsi ir miško muziejaus „Girios aidas“ eksponatais, galėjo iš arti apžiūrėti miško žvėris, paukščius, augalus, žiūrėjo filmuką apie miško paukščius, galėjo paklausyti jų balsų, lauke apžiūrėjo dekoratyvinių augalų ekspoziciją.

Atvykę į Druskininkus pirmiausia užsuko į M. K. Čiurlionio memorialinį muziejų. Apsilankė name, kuriame su šeima gyveno ir kūrė didysis menininkas, apžiūrėjo žymiausių dailės kūrinių reprodukcijas, pasiklausė muzikos.

Paskui ekskursijos dalyviai patraukė prie Nemuno pakrantėje esančio „Grožio šaltinio“, kurio vanduo, manoma, turi stebuklingų galių – juo nusiprausęs žmogus pagražėja, atjaunėja. Visi puolė praustis, net ir mamoms šio šaltinio vandens lauktuvių vežė.

 Ekskursijos pabaigoje visų laukė maloni staigmena – „Muzikinis fontanas“. Vaikai negalėjo atsigėrėti, kaip fontanas pagal grojamą muziką įmantriai „šoko“, ir sutartinai kartojo, kad čia norėtų grįžti dar ne vieną kartą.

Nors nuvargę, visi švytinčiais veidais patraukė prie Druskonio ežero, palesino anteles ir laimingi skubėjo į autobusą. Kelionė namo neprailgo: vaikai dalijosi įspūdžiais, prisiminė, ką matė bei sužinojo, nes kitą dieną visų laukė testas „Viešnagė Dzūkijoje“. Jis buvo įveiktas nesunkiai, nes keliautojai buvo atidūs bei žingeidūs, todėl ir ateityje jų laukia dar ne viena ekskursija.

 

Rasa Bartkutė,

„Ąžuolo“ progimnazijos pradinių klasių mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close