Birštonas „Iš paukščio skrydžio“ fotografo Kazio Lazausko akimis

Birštono muziejuje nuo sausio 19 dienos galima aplankyti fotografo Kazio Lazausko fotografijų parodą „Iš paukščio skrydžio“. Parodoje eksponuojamos 25 nuotraukos, kuriose Birštonas ir jo apylinkės užfiksuotos iš oro balionio.

Ko gero kone kiekvienas birštonietis pažįsta, ar bent žino šį fotografą, kuris jau 28 metus sukiojasi Birštono viešuose renginiuose su fotoaparatu rankose. Iki šiol Kazys nepraleidžia nei vienos Birštono miesto šventės, Tarptautinio džiazo festivalio Birštone ar kitų viešų renginių Birštone.

2013-07-07_103

Pats Kazys Lazauskas yra gana kuklus ir ramus žmogus, bei nemėgstantis per daug save reklamuoti ir įkyriai niekur nelendantis su savo darbais. Nors dirbdamas fotografu su savo fotografijomis nuolat dalyvaudavo Buitinio gyventojų aptarnavimo kombinato rengiamuose konkursuose, kur nuolat laimėdavo kurią nors iš trijų prizinių vietų, tačiau kaip sako pats Kazys, Jam ne tai yra svarbiausia, o didžiausias laimėtas gyvenimo konkursas yra žmonių dėmesys, pagarba ir kiekvieno gatvėje sutikto žmogaus, tiek vaiko, tiek senjoro, ištartas pasisveikinimo žodis ar nuoširdus džiaugsmas bei dėmesys Jam. Nors gyvenime pavieniai fotografo darbai yra pabuvoję įvairiose parodose, tačiau personalines parodas galime suskaičiuoti tik ant vienos rankos, todėl visus norinčius pamatyti šio fotografo parodą „Iš paukščio skrydžio“ maloniai kviečiame apsilankyti Birštono muziejuje. Paroda veiks iki vasario 11 d. Muziejaus lankymas yra nemokamas.

Birštono muziejaus muziejininkė-edukatorė Irma Kereišienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close