Susipažinkime iš arčiau: pipiras, česnakas, imbieras

Aštrus raudonasis čili, arba Kajenos, pipiras

IMG_8869

Pipirų aštrumas matuojamas specialiais aštrumo vienetais. Paties švelniausio – saldžiosios paprikos aštrumas lygus vienetui. Vieno aštriausių – habanero veislės pipiro aštrumas lygus trims šimtams tūkstančių vienetų, o paties aštriausių naga pipirų – net 1 382 118 vienetų. Ar matote skirtumą? Gydymui paprastai vartojamas aštrus raudonasis čili, arba Kajenos pipiras, kurio aštrumas yra keturiasdešimt tūkstančių vienetų.

Aštrus raudonasis čili pipiras vartojamas ištikus bet kokiam šokui. Pipiro milteliai ištirpinami karšto vandens stiklinėje ir sugirdomi ligoniui vietoje nitroglicerino ištikus širdies priepuoliui, esant nuomariui ar panašiai būsenai, kai kraujuojama, ypač iš skrandžio.

Atrodo, neįtikėtina ar ne? Toks aštraus skonio augalas ir juo galima gydyti žaizdas? Iš tikrųjų taip ir yra, nes aštrusis pipiras turi nuostabią savybę, kurios neturi jokie kiti vaistai: jis išplečia kraujagysles, kai jos susiaurėję, ir susiaurina, kai jos išsiplėtusios. Jis daro būtent tai, ko tuo metu ir reikia organizmui.

Meksikiečiai šį pipirinį gėrimą geria esant alinamam karščiui, kad atvėstų, o eskimai – kai spaudžia speigas, kad sušiltų. Patikėkite, norint sušilti, aštrių raudonųjų pipirų arbata daug efektyvesnė ir naudingesnė nei degtinė. Stipri aštrių raudonųjų pipirų arbata – tai geriausias vaistas esant bet kokiems ūmiems negalavimams, todėl jos visuomet turėtų būti namų vaistinėlėje.

Česnakas

Česnakas – universalus, jau seniai liaudies vartojamas antibiotikas. Tai išties fenomenalus antibiotikas – sintetiniai pakaitalai jam nė iš tolo neprilygsta. Jis veikia ne tik bakterijas, bet ir virusus bei grybelius.

Kojų grybelis? Trinkite česnaku. Bet kokios infekcinės odos ligos irgi gydomos pažeistas vietas trinant česnaku. Gripas, peršalimas? Pirmoji pagalba – česnakas. Plaučių uždegimas? Irgi padės česnakas. Tiesiosios žarnos uždegimas? Sutrinkite česnako skiltelę ir košele ištepkite išangę ir dalį tiesiosios žarnos. Česnako košele galima sutepti bet kokią pūliuojančią žaizdą. Nė vienas peršalimas ar plaučių, inkstų uždegimas, netgi meningitas neatsilaikys prieš česnaką. Vartojant česnaką labai svarbus jo dozavimas. Ūmių virusinių susirgimų atveju, juolab sergant plaučių uždegimu, per dieną reikėtų suvalgyti vieną česnako galvutę dešimčiai kilogramų kūno svorio. Pavyzdžiui, vaikai turi suvalgyti tris keturias galvutes, o suaugusieji –nuo šešių iki dešimties česnako galvučių per dieną. Geriausia česnaką valgyti žalią, tačiau kam tai nepriimtina, gali išsivirti ir valgyti virtą, užsigerdami vandeniu, kuriame jis virė. Išsivirkite dešimt česnako galvučių ir visą dieną, užsigerdami viralu, valgykite sau į sveikatą. Taip maskuojamas česnakas, juo maitinant vaikus. Česnakų galima nusipirkti ištisus metus, taigi jokių problemų neiškyla. Įsiminkite pagrindinę prof. A. Stolešnikovo skelbiamą išgijimo priežastį: „Norėdami ką nors išgydyti, turite bet kuriuo terapiniu ar kitokiu būdu stengtis, kad į pažeistą vietą gausiai patektų kraujas!“

Visų gydomųjų medžiagų yra tik kraujyje. Patys audiniai savęs išgydyti negali, nes juose nėra jokių gydomųjų veiksnių. Jeigu organizme atsiranda kokių nors pažeidimų, ten natūraliu ar dirbtiniu būdu turi patekti kraujas. Štai kodėl, kai sutrinka kraujotaka, prasideda infarktai, insultai, apmiršta galūnės, negyja žaizdos.

Imbieras

Jis turi šių savybių: nuskausminamųjų, priešuždegiminių, išsiurbiamųjų, gydomųjų, tonizuojamųjų, antibakterinių.
Imbieras – stiprus antioksidantas ir turi raminamąjį poveikį, stiprina imunitetą, gerai saugo nuo parazitų, stabdo bakterijų augimą.
Imbieras maitina visą organizmą, turi teigiamą poveikį virškinimo sistemai. Sistemingai jį vartojant pagerėja apetitas, stimuliuojamas skrandžio sulčių išsiskyrimas, jis veiksmingas esant skrandžio opai, susirgus peršalimo ligomis, padeda atsikosėti, gerai sušildo kūną.
Imbieras – gera priemonė nuo odos susirgimų, taip pat nuo bronchų astmos. Efektyvus gydant įvairius kepenų ir skrandžio sutrikimus, vartojamas norint sumažinti viduriavimą, apsinuodijus maistu ar grybais. Mažina cholesterolio kiekį kraujyje, sumažina sąnarių ligų sukeliamą skausmą, padeda esant reumatizmui, pasitempimui, raumenų skausmui.
Imbieras – puiki priemonė nuo protinio ir fizinio nuovargio. Jis vartojamas esant paralyžiui ar geltai, pagerina smegenų kraujotaką, gydo aterosklerozę. Šis augalas veiksmingai kovoja su senėjimu, stimuliuoja potenciją, padeda atsikratyti šlakų ir toksinų, atsiradusių nuo sunkiai virškinamų maisto produktų. Efektyvi priemonė norint sulieknėti, nes paspartina medžiagų apykaitą. Profilaktikai vartojamas nuo vėžio ir kitų blogų auglių. Pakramčius imbiero po valgio, dings burnos ertmės problemos, o burnos kvapas bus šviežias ir gaivus.
Imbiero arbata gali būti ruošiama iš malto imbiero arba iš džiovintos ar šviežios imbiero šaknies, prieš tai ją padalijus į mažesnius gabaliukus.

„Šaunusis trejetukas“

Norint daugiau suvartoti „šauniojo trejetuko“ – česnako, raudonųjų pipirų bei imbiero, juos reikia dėti į sriubas arba pagardinti virtas bulves ir valgyti neribotai, o raudonųjų pipirų – priklausomai nuo pomėgio. Žali česnakai, imbieras ir raudonieji pipirai – labai galingi vaistai. Žinoma, išvirti jie praranda dalį savo gydomųjų savybių, tačiau ne tiek, kad jų negalima būtų kompensuoti didesniu suvartojamu šių daržovių kiekiu.

Imbieras ir raudonieji pipirai puikiai tinka arbatoms ruošti. Česnaką irgi galima užplikyti ir gėrimą vartoti kaip arbatą. Tokiu būdu šias daržoves galima padaryti kasdienio maisto dalimi ir taip sustiprinti imunitetą. Lėtinis gastritas atsiranda dėl netinkamos mitybos. Užuot susitaikę su juo ir save pasmerkę visiškam virškinimo sistemos sunaikinimui vaistais, turite iš pagrindų pakeisti mitybos principus, antraip gastritas virs opa, pastaroji – vėžiu, o tai tiesus kelias žinia kur…

Parengta pagal prof. A. Stolešnikovo straipsnius

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close